Veteranlar Türkiye Karması'nın gözdesi Süleyman Köse

Bayburt'ta spor camiasının yakından tanıdığı Süleyman Köse (45) ilerleyen yaşına rağmen azimle çalışmasının karşılığını alıyor.

Veteranlar Türkiye Karması'nın gözdesi Süleyman Köse
Bayburt Postası - Süleyman Köse, Türkiye Veteranlar Karması'nda milli formayı giyen tek Bayburtlu sporcu olarak göze çarpıyor. 

1991-1997 yılları arasında Bayburtspor'un amatör ve profesyonel takımlarında forma giyen Süleyman Köse, hayatı boyunca futboldan hiç kopmadı. Haftanın 5 günü idman yapan Süleyman Köse çalışmalarının karşılığını alıyor. Bugün 45 yaşında olan Köse, Veteranlar Türkiye Karması'nın en önemli oyuncularından biri. 

Son olarak Türkiye Masterler ve Veteranlar Federasyonu tarafından Karaman'da düzenlenen etkinliğe katılan Köse, Karaman Kent Konseyi ile yapılan karşılaşmada Veteranlar Türkiye Karması'nda forma giydi.

Kurulduğu günden itibaren Türkiye Veteranlar Karması'nın en önemli oyuncularından bir olan Süleyman Köse, başarısının sırrını; sigara, alkol gibi tüm zararlı maddelerden hayatı boyunca uzak duruşuna ve spora ilk başladığı günkü gibi halen haftanın en az 5 günü idman yapmasına bağlıyor.

Gazetemize yaptığı açıklamada gençlere tavsiyelerde bulunan Köse, "Halen Soğukgöze kulübünde antrenörlük de yapıyorum. Ben sporculuk hayatım boyunca hiç sporu terketmedim. Sağlığım gayet yerinde. Ben gençlerimize sigaradan, alkoldan uzak durmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Spor salonlarımıza yönelsinler. Hangi spor olursa olsun, sağlıklı kalabilmeleri, yıllara meydan okuyabilmeleri için spor yapsınlar diyorum. Spor onların dinç kalmalarını sağlayacaktır. Bugün halen onlarala aynı idmanı hatta daha fazlasını yapabiliyorsam, bunu spora boçluyum" dedi. 

Türkiye Veteranlar Karması macerasından da bahseden Köse, "İlk seçildiğim günden bu yana her zaman seçildim. Açıkçası takımın vazgeçilmezi oldum. Bunu hak ediyor muyum, bunun cevabını en iyi bizi tanıyanlar bilir. Bizi seçnelerin, vazgeçmeyenlerin vardır bir bildikleri elbet. Ben Veteranlar Türkiye Karması'nda Bayburt'u temsil etmekten gurur duyuyorum, hele hele o Milli Takım forması altında ter dökmekten de ayrı bir onur duyuyorum" diye konuştu.  





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuz A. 4 yıl önce

Küçüklüğümden belli her zaman takdir ettiğim gerek çalışması gerek azmi ile örnek aldığım bir sporcu aynı zaman da antrenör ağabeyimizdir. Bizlere her yönden güzel bir örnek davranış sergiyelen abimize sonsuz başarılar diliyor ve kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.