Şipal kardeşlerden 1 altın, 1 gümüş

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan 65. Strandja Memorial uluslararası boks turnuvasında Önder Şipal altın madalya alırken, finalde Bulgar rakibine yenilen Onur Şipal ise gümüş madalya kazandı.

Şipal kardeşlerden 1 altın, 1 gümüş

 Bayburt Postası - Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan 65. Strandja Memorial uluslararası boks turnuvasında 74 kiloda ringe çıkan Önder Şipal finalde İtalyan rakibi Cavallaro Salvatore’yi yenerek şampiyon olurken, finalde Bulgar rakiplerine yenilen Şipal kardeşlerden 69 kiloda Onur Şipal ve 91 kiloda mücadele eden Burak Aksın da gümüş madalya kazandılar. 49 kiloda mücadele eden boksörümüz Tolgahan Öztürk’te bronz madalya kazandı.


26 Şubat 1 Mart tarihleri arasında Sofya Armeyets Arena’da düzenlenen tarihi turnuvada Türkiye 1 altın 2 gümüş ve 1 de bronz madalya olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı.

1931 yılında ilk defa düzenlenen ve Avrupa’nın en eski turnuvası olma özelliği taşıyan 65.Strandja Memorial turnuvası bu yıl da adeta bir dünya şampiyonası havasında geçti.

Ev sahibi Bulgaristan’ın yanı sıra, Türkiye, Rusya, İngiltere, Almanya, Ukrayna, İtalya, Çin, Türkmenistan, Özbekistan, Letonya, İran, Ekvator, Galler, Brezilya, İspanya, Belarus, Moldova, Slovakya, Romanya ve Gürcistan olmak üzere toplam 21 ülkenin katıldığı turnuva Uluslararası Amatör Boks Birliği AIBA’nın A kategorisinde bulunuyor.

Gözgeç: ”Hedef 2016 Rio Olimpiyatları”

Ocak ayından itibaren Milli takımın başına dünyaca ünlü efsanevi Rus antrenör Nikolai Khromov’u getirdiklerini ifade eden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatlarına birçok kategoride katılarak madalya kazanmaktır. Stranja’da madalya kazanan bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu yıl Avrupa ve Dünya şampiyonası olmadığı için sık sık bu tip üst düzey turnuvalara katılacağız.” diye konuştu.

Gözgeç Dünya Gençler Boks Şampiyonasının da Nisan ayında Bulgaristan’da yapılacağını hatırlatarak ve Genç milli takımın da Almanya’da Brandenburg Cup turnuvasına katılmak üzere bu ülkeye gittiğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.