Lideri geçti, hakemi geçemedi

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, 13. hafta maçında karşılaştığı lider Kastamonuspor'a boyun eğdi.

Lideri geçti, hakemi geçemedi
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, 13. hafta maçında karşılaştığı lider Kastamonuspor'a boyun eğdi. Haftanın en önemli karşılaşmasına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan temsilcimizin sezonun en iyi futbolunu ortaya koyduğu maça hakem kararları damga vurdu. Bayburt Grup'un golünü iptal eden maçın hakemi, tartışmalı bir pozisyonda ise Kastamonuspor lehine penaltı verdi.



Gençosman Stadyumu’nda oynanan karşılaşma Giresun Bölgesi’nden Hasbi Dede’nin yönetimiyle saat 13.00’da başladı. Güçlü rakibi karşısında maça çok hızlı başlayan Bayburt Grup, ilk dakikalardan itibaren etkisini gösterdi. Oyunda üstünlüğü sağlayan temsilcimiz ilk ciddi pozisyonu 15. Dakikada buldu. Uğur Karakoç’un rakip oyuncuyu geçerek sol çaprazdan kaleye vurduğu top direkten dışarı çıktı. Atak futbolunu sürdüren temsilcimizde 18. Dakikada Hayri Mert’in vuruşu az farkla dışarı çıktı.

Avantajı gol sonrası saymadı, golü iptal etti!

Maçın 21. Dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Rakip ceza sahası içerisinde aldığı pasa gelişine vuran Hayri Mert topu ağlarla buluşturdu. Gol öncesi oyunu devam ettiren maçın orta hakemi Hasbi Dede golü vermek yerine, yan hakemin pozisyon öncesinde kaldırdığı bayrağı dikkate aldı ve golü geçersiz saydı. Gol sonrası pozisyondaki avantajı kullanmayıp yan hakeme uyan Hasbi Dede ceza sahası dışından temsilcimizin lehine serbest vuruş verdi. Tribünlerin ve futbolcuların itirazlarıyla bir süre duran maç serbest vuruş atışıyla devam etti. Topun başına geçen Uğur Karakoç’un vuruşu bu defa şanssız bir şekilde direkten döndü.

Maçın ilk yarısında Kastamonuspor’un tek net pozisyonunda ise Uğur Yanıkdemir’un vuruşu direkten döndü. Direkten dönen topu Yunus Emre Eserdi dışarı attı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Golü vermedi, olmayan penaltıyı verdi!

Maçın ikinci yarısında hakem ilginç bir karara daha imza attı. Rakip ceza sahası içerisinde gerçekleşen pozisyonda topa yapılan müdahaleyi rakibe müdahale olarak değerlendiren Hasbi Dede bu defa tereddüt etmeden beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını Batuhan Er kullandı. Kaleci Taylan’ın müdahalesinin yetersiz kaldığı atışta top filelerle buluştu.

Bu golün ardından maça tekrar ağırlığını koymak isteyen Bayburt Grup, ligde en az gol yiyen takımlardan biri olan rakibi karşısında zorlandı. Temsilcimizin rakip ceza sahası içerişinde Hayri Mert Yomralıoğlu ile net bir pozisyondan daha yararlanamadığı karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Kastamonuspor'un 1-0 üstünlüğüyle biten maçın ardından hakeme büyük bir tepki vardı. Bazı kulüp yöneticileri hakeme maç sonunda sert tepki gösterirken, taraftarlar da ıslıkladı. 

Ligde 13. hafta sonunda alınan toplu sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Bayburt Grup Özel İdare - Kastamonuspor 1966: 0-1
Dersimspor - Sandıklıspor: 4-1
Körfez İskenderunspor - Çatalcaspor: 1-1
24 Erzincanspor - Çorum Belediyespor: 0-0
Beylerbeyispor - Çine Madranspor: 2-1
Darıca Gençlerbirliği - Batman Petrolspor: 0-0
Gölcükspor - Van BBSK: 1-1
Manavgatspor - Dardanelspor: 0-4
Niğde Belediyespor - Bergama Belediyespor: 1-0





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN 8 yıl önce

BU MAÇIN CD SİNİ TFF YE GÖNDERİN....BÖYLE HAKEM OLMAZ