"Hadi be Tuncay", Haziran’da bir daha…

Türkiye; Bilek Güreşi Şampiyonalarına ısınmaya, bu coşkuya ortak olmaya devam ediyor. Bireysel sporcuların yanı sıra, kulüpler kuruluyor, şehirler, üniversiteler bilek güreşine sahip çıkıyor. En son Üniversiteler Arası Türkiye Bilek Şampiyonası Mart ayında Gaziantep’te yapılmış, büyük bir ilgi görmüştü. Geçtiğimiz günlerde bilek güreşinin adresi ise Eskişehir’di. Eskişehir’de gerçekleşen 2009 Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına sporcu ve seyirci katılımı yoğun oldu. Hatta salon, basketbol maçları kadar ilgi gördü. Ve ilginin merkezinde yine “Tuncay’lı, Ayhan’lı, Cavit’li, Çağlar’lı, Türker’li, Doğukan’lı Bayburt” vardı.

Tuncay BaşaranTürkiye; Bilek Güreşi Şampiyonalarına ısınmaya, bu coşkuya ortak olmaya devam ediyor. Bireysel sporcuların yanı sıra, kulüpler kuruluyor, şehirler, üniversiteler bilek güreşine sahip çıkıyor. En son Üniversiteler Arası Türkiye Bilek Şampiyonası Mart ayında Gaziantep’te yapılmış, büyük bir ilgi görmüştü. Geçtiğimiz günlerde bilek güreşinin adresi ise Eskişehir’di. Eskişehir’de gerçekleşen 2009 Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına sporcu ve seyirci katılımı yoğun oldu. Hatta salon, basketbol maçları kadar ilgi gördü. Ve ilginin merkezinde yine “Tuncay’lı, Ayhan’lı, Cavit’li, Çağlar’lı, Türker’li, Doğukan’lı Bayburt” vardı.

Salonda, 328 sporcu arasında 14 Bayburtlu bilek anons edildi. Ve bu 14 Bayburtlu bileğin 4'ü, kilosunda birinci oldu.

İşte birincilik kürsüsüne çıkan dört Bayburtlu bilek:

Büyüklerde;
90 Kilo: Tuncay Başaran
85 Kilo: Ayhan Beyazıt
+110 Kilo: Cavit Kahraman
 
Gençlerde;
60 Kilo: Doğukan Karahan

Ve diğer Bayburtlu sporcular: 100 kiloda Sahip Çağlar ikinci, 70 kiloda Süleyman Denizoğlu üçüncü, 65 kiloda Recep Türkoğlu üçüncü, 70 kiloda Süleyman Denizoğlu üçüncü, +80 kiloda Arif Ertem dördüncü, 50 kiloda Emre Kostik beşinci, 55 kiloda Gürkan Saatçi altıncı, 70 kiloda Akın Türker beşinci, 60 kiloda Nihat Eren Sarıkan yedinci, 65 kiloda Derviş Ağa Baydemir yedinci, 100 kiloda Yahya Kurdal yedinci oldular.

Şimdi hedefte Haziran’ın ilk haftası var. Bulgaristan’ın Sofya kentinde buluşacak olan sporcular Avrupa’nın en iyi bilek güreşçisi olmak için yarışacak. Şampiyona için Bilek Güreşi Milli Takım kadrosunda, Bayburtlu sporculardan sadece Tuncay Başaran bulunuyor.

"Hadi be Tuncay" diyoruz, hadi... Haziran’da bir daha…

Not: Tuncay Başaran ile çok keyifli bir söyleşi çok yakında  www.bayburtpostasi.com.tr adresinde olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.