Bayıltan koşu

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında Trabzon'da Bölge Kros Şampiyonası düzenlendi. Yarışlar sonunda bazı sporcular ayakta durmakta güçlük çekerken, bazıları baygınlık geçirdi. Türkiye Atletim Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında 1997-98 doğumlu kızlar ve erkeklerde bin 500 metre ile 1995-96 doğumlu kızlar ve erkeklerde 2 bin metre kros müsabakaları düzenlendi. Karadeniz Sahil Yolu Beşirli -Yenimahalle arasındaki bölümde düzenlenen yarışlara başta ilimiz Bayburt’tan olmak üzere Artvin, Erzurum, Rize, Giresun, Trabzon, Ordu ve Gümüşhane illerinden toplam 130 sporcu katıldı.  

Bayıltan koşu

Sporcu öğrenciler zaman zaman zor anlar yaşadıTürkiye Atletizm Federasyonu tarafından Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında Trabzon'da Bölge Kros Şampiyonası düzenlendi. Yarışlar sonunda bazı sporcular ayakta durmakta güçlük çekerken, bazıları baygınlık geçirdi. Türkiye Atletim Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında 1997-98 doğumlu kızlar ve erkeklerde bin 500 metre ile 1995-96 doğumlu kızlar ve erkeklerde 2 bin metre kros müsabakaları düzenlendi. Karadeniz Sahil Yolu Beşirli -Yenimahalle arasındaki bölümde düzenlenen yarışlara başta ilimiz Bayburt’tan olmak üzere Artvin, Erzurum, Rize, Giresun, Trabzon, Ordu ve Gümüşhane illerinden toplam 130 sporcu katıldı.

 

Yarışmaları tamamlayan kız ve erkek sporculardan baygınlık geçirenler olurken, soğuk havada yapılan müsabakalarda öğrencilerin yorgunluk nedeniyle güçlükle ayakta durabildikleri gözlendi. Yarışmalarda 1997-98 doğumlu bin 500 metre kızlarda birinciliği Ordu'dan Kübra Karcı, ikinciliği Trabzon'dan Emel Akyüzlü, üçüncülüğü ise Gümüşhane'den Azize Aygün elde etti. Erkeklerde ise aynı kategoride birinciliği Erzurum'dan Adem Bayram, ikinciliği Giresun'dan Muhammed Fazıl Telli, üçüncülüğü ise Trabzon'dan İsmail Tosun elde etti.

Bir çok öğrenci parkur sonrası kendini yere bıraktı1995-96 2 bin metre bayanlarda birinciliği Rize'den Gamze Uzun, ikinciliği yine Rize'den Edanur Çelik, üçüncülüğü ise Erzurum'dan Tubay Erdal elde etti. Erkeklerde ise birinciliği Erzurum'dan Ayetullah Belir, ikinciliği yine Erzurum'dan Umut Taştan, üçüncülüğü ise Ordu'dan Sayfettin Coşkun elde etti.

Yarışmalarda özellikle Erzurumlu sporcuların başarısı dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.