Bayburtspor’un dibe vurduğu yıl: 2011

Bayburt Postası - Bayburtspor, 2011 yılı içinde kelimenin tam anlamıyla dibe vurdu. Bayburt’ta 25 yıldır tekrarlanamayan şampiyonluğun tek sahibi olan Bayburtspor, eski günlerini arıyor… 1983’lerden 2000’li yıllara kadar Bayburt’u kısa sürede bir futbol şehri yapan sarı siyah fırtına, şehre yerleşen futbol kültürünün etkisiyle sıkı bir taraftar kitlesini de beraberinde getiren bir futbol takımı olmuştu.

Bayburtspor’un dibe vurduğu yıl: 2011

Bayburt Postası - Bayburtspor, 2011 yılı içinde kelimenin tam anlamıyla dibe vurdu. Bayburt’ta 25 yıldır tekrarlanamayan şampiyonluğun tek sahibi olan Bayburtspor, eski günlerini arıyor… 1983’lerden 2000’li yıllara kadar Bayburt’u kısa sürede bir futbol şehri yapan sarı siyah fırtına, şehre yerleşen futbol kültürünün etkisiyle sıkı bir taraftar kitlesini de beraberinde getiren bir futbol takımı olmuştu.

O yıllarda en az Türk futbolunun devleri kadar tutulan, heyecan veren ve tartışılan Bayburtspor, şimdilerde ise geçmişini arıyor.

Ligden ihraç edildi

20 yıla yakın bir süreçte Bayburt’ta profesyonel futbol heyecanını yaşatan ve uzun süre devam ettiren tek takım olan Bayburtspor, 2001 yılında sona eren profesyonel futbol macerasının ardından ciddi manada sahip çıkılmadığı için son 10 yılında adeta kaderine terk edildi. Bu yıl sezona 8 takımla başlayan Bayburt Amatör Ligi takımlarından biri olan Bayburtspor, amatör ligden de ihraç edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun 'İki maça çıkmayan kulüpler ligden ihraç edilir' kuralı uyarınca ligden ihraç edilen Bayburtspor, maçlara çıkmadığı için bir anlamda ligden çekilmiş oldu.

İhraç kararının ardından, amatör ligin kalan haftalarında tüm maçlarda hükmen mağlup sayılan Bayburtspor, 2011’de tarihinin en kötü sezonunu yaşadı.

Vali İpek’e çağrı

Bayburtspor’un Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun (AFDK) kararıyla amatör ligden ihraç edilmesi 2011 yılı içinde en çok konuşulan spor olayı oldu. Konuyla ilgili Bayburt Postası’na bir açıklamada bulunan Bayburtspor’un eski Teknik Direktörü Turan Yılmaz, Bayburt Valisi Hasan İpek’e bir çağrıda bulunmuştu. 2000-2005 sezonları arasında Bayburtspor’un 5 yıl boyunca teknik direktörlüğünü yapan ve İstanbul Amatör Küme’deki başarılarıyla da tanınan Teknik Direktör Turan Yılmaz, eski takımı Bayburtspor’un ligden ihraç edilmesine kayıtsız kalmadı.

“Bayburtspor’un ihraç edildiğini öğrendiğim zaman duyduğum üzüntüyü anlatacak kelime bulamıyorum” diyerek üzüntüsünü dile getiren Yılmaz, olaydan ders alınıp neden bu duruma gelindiğinin araştırılması ve çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Bayburtspor için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Yılmaz, Vali İpek’in öncülük yapacağı bir beraberlik için çağrıda bulundu.

“İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un ikinci ligde teknik direktörlüğünü yaptığım dönemden biliyorum. Futbolu çok seven bir başbakanımız var. Sayın valimiz de başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinde olan bir bürokrat. Sayın Valimiz Hasan İpek’ten Bayburt adına ricada bulunuyorum. Lütfen öncülük yapın. Bayburtspor’u düşmüş olduğu konumdan kurtarmak için gereken girişimlerde mutlaka bulunun. Bayburt insanı sizin çağrınıza asla kayıtsız kalmaz. Size minnet duyar.” diyerek Vali İpek’ten duruma el koymasını isteyen Yılmaz,  “Sağ duyulu Bayburtlu hemşehrilerimiz de maddi ve manevi her türlü desteğini vereceklerdir” şeklinde konuştu.
 
Yılmaz, Bayburtspor’un düşmüş olduğu bu durumdan herkesin sorumlu olduğunu vurguladı. Geçmişiyle övünülen bir kulübün bu şekilde kaderine terk edilmesinin yaralayıcı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Asla Bayburtspor’un lige katılamayacağına ihtimal veremezdim.  Ta ki haberi okuyana kadar.  Bayburtspor ilimizin adını taşıyan mazisi her yönüyle örnek alınması gereken olaylarla dolu bir tarih. Her Bayburtlu mutlaka kendisine düşen sorumluluğunu yerine getirmeli. Kişisel kaprislerle, şahsi duygularla yaralayıp sonrada yok ettiğimiz Bayburtspor’un  içinde bulunduğu duruma  üzülmeyenler,  Bayburtlu oluşunu düşünerek  vicdanlarıyla  hesaplaşmak  gerektiği inancındayım.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.