Avrasya Maratonu’nda kaç Bayburtlu koşacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31.'si düzenlenecek Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 18 Ekim Pazar günü koşulacak. "İstanbul Koşuyor" sloganı ile start alacak organizasyonun tanıtım toplantısı, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü, Yarış Direktörü İlker Astarcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürü Osman Avcı ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Avrasya Maratonu’nda kaç Bayburtlu koşacak?

Avrasya Maratonu’nda kaç Bayburtlu koşacak?İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl 31.'si düzenlenecek Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, 18 Ekim Pazar günü koşulacak. "İstanbul Koşuyor" sloganı ile start alacak organizasyonun tanıtım toplantısı, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü, Yarış Direktörü İlker Astarcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürü Osman Avcı ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk kez “Çipli Halk Koşusu” ve “Online Kayıt” sisteminin uygulanacağı Avrasya Maratonunun profesyonel etabına yerli ve yabancı olmak üzere 7 bin atletin katılması bekleniyor. 8 kilometrelik parkurda ise 100 binin üzerinde vatandaşın koşması bekleniyor. Avrasya Maratonu Yarış Direktörü, Spor A.Ş. Genel Müdürü İlker Astarcı; yoğun talep gösterilmesi nedeniyle “Çipli Halk Koşusu” başvurularının 8 Ekim,  Maraton ve 15 kilometre kayıtlarının ise 5 Ekim tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Maratona bu yıl elit atletlerin de katılacağını ifade eden İlker Astarcı, “bu yılki hedefimiz bayanlarda 2:25:00, erkeklerde de 2:09:00 koşturmak ve böylece 2:10’nun altında koşulan sayılı maratonların arasında girerek, önümüzdeki yıl Gold kategoriye girmektir” dedi. Halk koşusundaki yeniliklerde değinen Astarcı, isteyen herkesin çipli koşarak, derecesini öğrenebileceğini açıkladı.

Maratonu tamamlama başarısını gösterenler arasından 10 kişiye çekilişle cep telefonu hediye edileceğini açıklayan Astarcı, maratonun bu güne kadar sivil toplum kuruluşlarına 130.000 TL kaynak sağladığını söyledi.

1 Milyon Bin Dolar ödül dağıtılacak

31. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda bu yıl toplam 1 milyon bin dolar ödül dağıtılacak. Bayanlar ve erkekler maraton yarışında ilk 5'e giren sporculara sırasıyla, 50 bin, 25 bin, 15 bin, 10 bin ve 8 bin dolar ödül verilecek. Türk sporcuları teşvik amacıyla genel klasmanda derece yapacak sporcular, mevcut ödüllerin iki katını alacak.

Maraton yarışında birinci olabilecek Türk sporcu, 100 bin dolar ödülün sahibi olacak. Ayrıca, Türk sporcular ayrı bir sırlamaya tabi tutulacak. Bu sıralamada dereceye giren Türk sporcularda teşvik amacıyla ödüllendirilecek. Yarı maratonda ilk 5'e girecek sporcular da sırasıyla, 4 bin, 2 bin 500, bin 500, bin ve 800'er dolar kazanacak.

Ulaşım ve Kayıt

Yarış parkurlarında değişikliğin olmadığı maraton ile yarı maraton yarışlarına katılmak isteyen vatandaşlar bu yıl ilk kez “online kayıt sistemi” ile başvurup, göğüs numarasını ve yarış tişörtlerini İ.B.B. Spor A.Ş. kayıt noktalarından alabilecekler.

Kayıt noktaları ve Ulaşım için Detaylı bilgi;  www.sporas.com.tr ve www.istanbulmarathon.org

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.