2014-2015 sezonunun şampiyon taraftarı

Futboldaki başarıyı ne kadar çok istediğini gösteren Bayburtlu sporseverler, Bayburt Grup’un başlattığı heyecan fırtınasına kayıtsız kalmadı ve hem ligde hem de Türkiye Kupası’ndaki başarının en büyük mimarı oldu.

2014-2015 sezonunun şampiyon taraftarı
Bayburt Postası - Bayburt, son iki sezondur uzun yıllar sonra tarihinin en coşkulu günlerini yaşadı. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyon olduktan sonra tam 12 yıl sonra Bayburt’u profesyonel ligde temsil eden Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, müthiş bir taraftar desteğini de arkasına almıştı.

Profesyonel lig özlemine son veren Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un en büyük destekçisi, bir zamanların 3. Lig şampiyonu ve 2. Lig takımlarından(yeni adıyla 1. Lig) Bayburtspor’un taraftarları oldu.



Bayburt’un uzun yıllardır Türkiye genelinde profesyonel futbol takımı olmayan iller arasında yer alması, Bayburtlu’nun futbola olan ilgisine engel olamadı. Aksine futboldaki başarıyı ne kadar çok istediğini gösteren sporseverler, Bayburt Grup’un başlattığı heyecan fırtınasına kayıtsız kalmadı ve hem ligde hem de Türkiye Kupası’ndaki başarının en büyük mimarı oldu.

3. lig temsilcimizin Gençosman Stadyumu’nda oynadığı maçlar adeta karnaval havasında geçti. Konfetiler ve meşalelerle stadı renk cümbüşüne çeviren taraftarlar, takıma özel üretilen sloganlar ve pankartlarla da Süper Lig’de mücadele eden birçok takımın taraftarına da adeta taş çıkarttı. 

Deplasmanda da yalnız değildi


Taraftar grupları, sarı lacivertlileri içeride olduğu gibi dışarıda da yalnız bırakmadı. Ligin ilk haftalarından itibaren Gençosman Stadyumu’nda oynanan maçlarda sarı lacivertlilere destek veren taraftarlar, deplasman maçlarına da çıkarma yaptı.

Her hafta artan bir coşkuyla, Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor'a destek veren sporseverler, zaman zaman renkli şovlarıyla Gençosman Stadyumu'nun geçmiş yıllardaki coşkulu günlerini hatırlatırken, benzer bir coşkuyu deplasman maçlarında da yaşattı.

Bayburtspor taraftarı, her iki Fenerbahçe maçında da rekor kırdı

Gençosman Stadı’nda seyirci rekoru 2014-2015 sezonunda kırıldı. Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, Türkiye Kupası’nda ikinci maçını Süper Lig’in son şampiyonu Fenerbahçe ile oynarken, Bayburt için tarihi bir fırsat olarak kabul edilen ve Gençosman Stadı’nda oynanan karşılaşmaya sporseverler büyük ilgi göstermişti.

Geçmişte Bayburtspor’un 3. Lig şampiyonluğu dahil 1. Lig maçlarına sahne olan Gençosman’da tarihin en kalabalık seyircisi ağırlandı. TV ekranlarından canlı olarak yayınlanmasına ve bilet fiyatlarının yine Gençosman Stadı’nın tarihinde en yüksek fiyattan satılmasına rağmen stat tamamen doldu. Karşılaşmayı yenilenen tribünlerle birlikte yaklaşık 6 bin 500 kişi izledi. Stadın tamamına yakının dolduğu maçta kale arkası bölümde bir grup Fenerbahçeli taraftar da takımlarını destekledi.

Temsilcimizin Türkiye Kupası’ndaki başarılı macerası Şükrü Saracoğlu’na kadar taşınırken, bu sezon tarihinin en sessiz maçlarına sahne olan Şükrü Saracoğlu’nda misafir takım seyirci rekoru kırıldı. Yaklaşık 13 bin Bayburtlu sporseverin tribünde yerini aldığı maç boyunca, sarı siyahlı taraftarlar görülmeye değer şovla dikkat çekmişti.

Maçın başından itibaren taraftar görüntülerine yer vermeyen ATV, 69. Dakika şovuna ise kayıtsız kalamamıştı. Görüntüler nihayet ekrana gelirken maçın spikeri de, “Konuk takım taraftarı müthiş şov yapıyor, Bayburt’un plakası 69 ve dakika 69’u gösteriyor. Adeta İstanbul’da Bayburt akşamı yaşanıyor. Bayburtlu taraftarlar çok güzel bir şova imza attılar” şeklinde konuşmuştu.

Yılın taraftarları ödülü olsaydı…

Öte yandan yerel ve ulusal bazda birçok ödülün verildiği spor dünyasında ‘yılın taraftarları’ adıyla bir ödül belirlenmiş olsaydı, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonları için bunu hak eden taraftar şüphesiz Bayburtspor taraftarı olurdu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.