Küvez sorunu büyüyor

Artvin’den Gümüşhane’ye, Bayburt’tan Giresun’a bölgenin sağlık merkezi olma iddiasındaki Trabzon, küvez sorununu bir türlü çözemiyor. Çok sayıda yeni doğan küvez kuyruğuna girerken, bazı aieleler doğum öncesi büyük şehirlere gidiyor. Sağlık İl Müdürlüğü Trabzon’da mevcut toplam 52 küvezi artıramazken, yeni doğanlar için Doğum Hastanesi’nde oluşturulan ek üniteye bile yeni küvez katılamıyor. Edinilen bilgilere göre Sağlık İl Müdürlüğü Fatih Devlet Hastanesi’ndeki doğum servisini ve 12 küvezi Doğum Hastanesi’ne naklediyor. Doğum Hastanesi’nden daha nitelikli hizmet veren Fatih Devlet Hastanesi’ndeki küvezlerin naklinin çözümün bir parçası olmak yerine sorunun bir parçası olacağı belirtiliyor.

Küvez sorunu büyüyor

Küvez sorunu büyüyorArtvin’den Gümüşhane’ye, Bayburt’tan Giresun’a bölgenin sağlık merkezi olma iddiasındaki Trabzon, küvez sorununu bir türlü çözemiyor. Çok sayıda yeni doğan küvez kuyruğuna girerken, bazı aieleler doğum öncesi büyük şehirlere gidiyor. Sağlık İl Müdürlüğü Trabzon’da mevcut toplam 52 küvezi artıramazken, yeni doğanlar için Doğum Hastanesi’nde oluşturulan ek üniteye bile yeni küvez katılamıyor. Edinilen bilgilere göre Sağlık İl Müdürlüğü Fatih Devlet Hastanesi’ndeki doğum servisini ve 12 küvezi Doğum Hastanesi’ne naklediyor. Doğum Hastanesi’nden daha nitelikli hizmet veren Fatih Devlet Hastanesi’ndeki küvezlerin naklinin çözümün bir parçası olmak yerine sorunun bir parçası olacağı belirtiliyor.

Sağlık İl Müdürlüğü’nün 16’sı Farabi Hastanesi’nde, 12’si Fatih Devlet Hastanesi’nde ve 24’ü Doğum Hastanesi’nde bulunan toplam 52 küveze yeni küvezler katmak yerine mevcut küvezleri bir yerden diğerine naklederek “Sağlık Merkezi Trabzon” olgusunun uzağına düştüğü belirtiliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.