Kırmızıoğlu Ailesine mutlu haber Kocaeli’den geldi

Bayburt Postası – Erken yaşta kaza sonucu yaşama gözlerini yuman bir gencin bağışlanan organları, daha önce iki kızını böbrek yetmezliğinden kaybeden Bayburtlu anne Sündüz Kırmızıoğlu’nun yeni bir acı yaşamasını önledi. Dünyaya getirdiği dokuz çocuktan sadece 2’si hayatta olan Sündüz Kırmızıoğlu’nun üç oğlu ile iki kızı uzun yıllar önce henüz küçük yaşlardayken yaşamını yitirdi. Yaşadığı acıları, geride kalan biri erkek dört çocuğu ile unutmaya çalışan Kırmızıoğlu, sonraki yıllarda iki büyük kayıp daha yaşadı. Kırmızıoğlu, 17-18 yaşlarındaki iki kızını da 1.5 yıl arayla böbrek yetmezliğinden kaybetti. Hayatta kalan iki çocuğuyla teselli bulmaya çalışan Sündüz Kırmızıoğlu’nun yaşamı bundan yedi yıl önce aldığı kötü bir haberle tekrar sarsıldı.

Kırmızıoğlu Ailesine mutlu haber Kocaeli’den geldi

Kırmızıoğlu Ailesine mutlu haber Kocaeli’den geldi...Bayburt Postası – Erken yaşta kaza sonucu yaşama gözlerini yuman bir gencin bağışlanan organları, daha önce iki kızını böbrek yetmezliğinden kaybeden Bayburtlu anne Sündüz Kırmızıoğlu’nun yeni bir acı yaşamasını önledi. Dünyaya getirdiği dokuz çocuktan sadece 2’si hayatta olan Sündüz Kırmızıoğlu’nun üç oğlu ile iki kızı uzun yıllar önce henüz küçük yaşlardayken yaşamını yitirdi. Yaşadığı acıları, geride kalan biri erkek dört çocuğu ile unutmaya çalışan Kırmızıoğlu, sonraki yıllarda iki büyük kayıp daha yaşadı. Kırmızıoğlu, 17-18 yaşlarındaki iki kızını da 1.5 yıl arayla böbrek yetmezliğinden kaybetti. Hayatta kalan iki çocuğuyla teselli bulmaya çalışan Sündüz Kırmızıoğlu’nun yaşamı bundan yedi yıl önce aldığı kötü bir haberle tekrar sarsıldı.

Sündüz Kırmızıoğlu’nun o zaman 14 yaşında olan kızı Şefika Kırmızıoğlu’na da kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulunca aile Bayburt’tan Ankara’ya göç etmek zorunda kaldı. Yedi yıldır yaşamını Ankara’da diyalize bağlı sürdüren ve son aylarda ciddi sorunlar yaşamaya başlayan Şefika Kırmızıoğlu için umut dolu haber Kocaeli’den geldi.

Kastamonu’da geçirdiği traktör kazası sonrası kaldırıldığı Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren, organları ailesi tarafından bağışlanan 26 yaşındaki gencin böbreği Şefika Kırmızıoğlu için umut oldu.

"Uygun böbrek bulundu" haberini geceyarısı gelen bir telefonla öğrenen Şefika Kırmızıoğlu, yaşadığı heyecanı şu sözlerle aktardı:

"Gece yarısı uyurken annem usulca uyandırdı ve hastaneden aradıklarını söyledi. Öyle heyecanlandım ki önce bavulumu mu toplayayım, kıyafetlerimi mi giyeyim bilemedim. Heyecanım biraz yatışınca, altı aday daha olduğunu, böbreğin bana takılmayabileceğini düşündüm ve fazla ümitlenmedim. Ama şans bana güldü. Bana ikinci bir hayat bağışlayan gencin ailesine minnettarım. Organ bağışı yapanlar ne kadar büyük bir sevap işlediklerini bilmeliler."

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.