Gıda Denetim Seferberliği sonuçlandı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatı ile 17-22 Şubat tarihlerinde eşzamanlı olarak ve 6 gün süren gıda denetim seferberliği Bayburt’ta sonuçlandı.

Gıda Denetim Seferberliği sonuçlandı
Bayburt Postası - Denetimler kapsamında Bayburt’ta gıda güvenirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla hafta boyunca süren seferberlikte; süt ürünşleri üreten işyerleri, et ürünleri üreten işyerleri, ekmek çeşitleri üreten işyerleri, unlu mamuller, kasaplar, şarküteriler, aktarlar, marketler, okul kantin ve yemekhaneleri ve lokanta restoranlar, dönerciler, diğer toplu tüketim yerleri denetlendi.

5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yapılan denetimlerde; işletmelerin Bakanlığa kayıtlı/onaylı olup olmadıkları, asgari teknik ve hijyenik şartları yerine getirip getirmedikleri, ürettikleri/satışa ve toplu tüketime sundukları tüm gıda ürünlerinde taklit veya tağşiş yapıp yapmadıkları, ürettikleri/satışa ve toplu tüketime sundukları gıdaların son tüketim tarihleri (STT), tavsiye edilen tüketim tarihleri (TETT) ile gıda ürünlerinin ambalajları ve etiketlerinin Türk Gıda Kodeksine uygun olup olmadıkları kontrol edildi.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hafta boyunca 169 denetim yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.