Bayburt Bilim Sanat Merkezi yüz koruyucu siper üretiyor

Bayburt Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sağlık çalışanlarının kullanması için 3D teknolojisiyle yüz koruyucu siper üretimine başladı.

Bayburt Bilim Sanat Merkezi yüz koruyucu siper üretiyor
Bayburt Postası - Özellikle sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu yüz koruyucu siper maske üretimi, 3D yazıcılarla gerçekleştiriliyor. Sağlığa zarar vermeyen doğal malzemelerden üretilen maskeler, sağlık çalışanlarının istek ve tavsiyeleri dikkate alınarak tasarlanıyor. BİLSEM idareci ve öğretmenlerinin gönüllü yer aldığı üretim faaliyetleri 24 saat boyunca devam ediyor. Üretimi tamamlanan yüz koruyucu siper maskeler, ihtiyaç duyulan sağlık kuruluşlarının istifadesine sunulacak.

Bayburt BİLSEM Müdürü Aydın Doğan yaptığı açıklamada, dünyayı saran salgın konusunda neler yapabileceklerini düşündüklerini belirterek, "Bu anlamda merkezimizdeki 3 boyutlu yazıcılarla koruyucu siper maske yapmaya karar verdik. Bununla ilgili şu anda 3 farklı model üzerinde üretim yapıyoruz" dedi.

Bayburt Devlet Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkileriyle konuyu görüştüklerini ve ellerindeki örnekleri gösterdiklerini ifade eden Doğan, "Şu an için böyle bir maske ihtiyacının olmadığını ancak süreç içerisinde bu maskelere ihtiyaç duyabileceklerini ifade ederek bizden destek istediler. Bizde kurum olarak bu anlamda elimizden geldiğince kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 4 yıl önce

Almak istiyoruz sadece resmi doktorlara yapiyoruz deniyor o zaman haber ve reklam yapilmasa daha iyi olmaz mı