115 bin sağlık çalışanına müjde

Bayburt Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, 115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı verildiğini söyledi.

115 bin sağlık çalışanına müjde
Bayburt Postası - Sağlık-Sen’in en önemli taleplerinden olan lisans tamamlama, bu yıl hayata geçiyor. Bayburt Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, 115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama hakkı verildiğini söyledi.

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayınlayan Lökoğlu, şunları kaydetti:

"Sağlık-Sen olarak, bugün yeni bir talebimizin kazanıma dönüşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık-Sen’in en önemli taleplerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sözünü aldığımız Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak.İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz. Sağlık çalışanları, lisans tamamlamayla ilgili ayrıntılara sendikamızın internet sitesinden ulaşılabilir."

"Sırada yıpranma payı ve ek ödeme var"

"Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor. Elde ettiğimiz kazanımlar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, neden Sağlık-Sen’i tercih ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Laf üretip, çamur at, izi kalsın diyenlere inat çalışan ve taleplerini bir bir hayata geçiren Sağlık-Sen, bundan sonra da üyelerinden aldığı güçle yoluna devam edecek. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.