Korkut Ata'nın mezarına ziyaret

Bu yıl 24. kez kutlanan Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında Masat Köyü’nde bulunan Dede Korkut’un mezarı ziyaret edilerek, dualar edildi.

Korkut Ata'nın mezarına ziyaret
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumuhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, kurum amirleri,  sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler, ve vatandaşlar katıldı.


 
Masatlılar'ın bir isteği var

Dede Korkut’un mezarının ziaret edilmesinin ardından program Masat Köyü Dede Korkut Şölen alanında devam etti. 

İstanbul’daki Masat Köyü Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan birer konuşma yaptılar. 

İstanbul Masat Köyü Derneği Başkanı Süleyman Şahin ise, konuşmasında şölenlerin yapıladığı alanın turizme kazandırılması yönünde taleplerini iletti.

Şahin, alanın Uzungöl’ü kıskandıracak nitelikte olduğunu belirterek, turizme kazandırılması için gerekli çalışmların yapılması gerektiğini kaydetti. 
 
Enis Aslan’ın sunumuyla gerçekleşen programda şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi. Program halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve ikramlarla sona erdi. 



Dede Korkut Anıtı ve kortej yürüyüşü

Masat Köyü'ndeki programın ardından Gençosman Mahallesi'nde bulunan Dede Korkut Anıtı'na çelenk konuldu. Daha sonra Mehteran ekibinin öncülüğünde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Protokol üyeleri, halk oyunları ekipleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yürüyüşün ardından Bayburt Ortaokulu bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şevki Konca 6 yıl önce

Rahmetli nasıl bir miras bıraktı memleketime, Allah CC razı olsun rahmetli kayınpederim Ali Haydar Öner den.........