Tarihi kule evi Bayburtlu ustalar restore edecek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ünlü Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı ''Korsan Salih''in kendisi için yaptırdığı yüzlerce yıllık tarihi kule evin restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Tarihi kule evi Bayburtlu ustalar restore edecek
Bayburt Postası - Bayburtlu taş ustaları, Bodrum 'da, Korsan Salih''in Kulesi olarak bilinen tarihi yapının restorasyonunu üstlendi. Ünlü Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı olan Korsan Salih’in yaptırdığı yüzlerce yıllık tarihi yapı için restorasyon çalışması başlatıldı.

Kulenin bulunduğu arazinin sahibi ile irtibata geçen Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Bodrum Belediyesi ekipleri asırlar önce yapılan tarihi yapıda çatlaklar ve aşınmalar meydana geldiği için harekete geçti.

Mimar Ebru Erol tarafından başlatılan restorasyon çalışmasını ise 5 kişilik uzman bir ekipten oluşan Bayburtlu taş ustaları yapıyor. Mimar Ebru Erol, benzer yapıdaki tarihi eserlerin restorasyonu için Bodrum'da eski taş ustalarından artık kalmadığını belirtirken, ekibi bu nedenle Bayburt'tan getirdiklerini söyledi. 

Korsan Salih'in Kulesi'nin restorasyonunu üstlenen ekibin başında 40 yıldır taş işiyle uğraşan Hüsamettin Akdeniz (59) yer alıyor. Yaklaşık 3 ayda tamamlanması hedeflenen restorasyon çalışmalarını yürüten ekibin ustabaşı Hüsamettin Akdeniz, Bayburt Postası’na açıklamada bulundu.

Akdeniz, Mayıs 2015 tarihi itibariyle işi teslim edeceklerini söyledi. Yaklaşık 20 gün önce işe başladıklarını söyleyen ve 2 aylık kısa bir sürede restorasyonu tamamlayacaklarını belirten Akdeniz, "Daha önce Bayburt Taşhan ve Samsun Çakallı Han restorasyonları başta olmak üzere bir çok şehirde restorasyon işlerine imza attık" dedi.

İşi alan firma ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Akdeniz'in ekibinde Bayburtlu taş ustalarından Mehmet Hanefi Bayrak, Celal Keleş, Binali Aslan, Aydemir Aydın ve Sebahattin Çil de yer alıyor.

İlgili haber:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.