Komşudan "bir kültür dersi" daha!

Restorasyona muhtaç eski yapıların yüzüne bakılmadığı, ayakta olanların 'öylesine' terkedildiği, işleyenlerin kapısına kilit vurulduğu, 'vizyon proje' diye yutturulanların 'elde' kaldığı Bayburt'a, Gümüşhane'den bir "kültüre ve turizme hizmet" dersi daha!

Komşudan "bir kültür dersi" daha!
Bayburt Postası - Restorasyona muhtaç eski yapıların yüzüne bakılmadığı, ayakta olanların 'öylesine' terkedildiği, işleyenlerin kapısına kilit vurulduğu, 'vizyon proje' diye yutturulanların 'elde' kaldığı Bayburt'a, Gümüşhane'den bir "kültüre ve turizme hizmet" dersi daha! 

Gümüşhane'de Yeşildere Konağı restore edilerek turizme kazandırıldı. Yetmedi, 3 yıllığına kiralanarak işletmeye verildi!

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, merkeze bağlı Yeşildere köyündeki tarihi Yeşildere Konağı'nı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) desteğiyle restore ettiklerini belirtti.

Akdoğan, bin 743 metrekare arsa üzerinde 645 metrekare kapalı alana sahip 3 katlı konağın restorasyonunun yaklaşık 500 bin liraya mal olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Konağın bulunduğu coğrafya çok güzel. Çevresinde de tarihi yapılar mevcut. Konak, konumu itibarıyla İmera Manastırı'na, Camiboğazı Yaylası'na ve Çakırgöl'e yakınlığıyla dikkati çekiyor. Tesis, özellikle Arap turistler için alternatif konaklama merkezi olabilecek özellikleri taşımaktadır."

Şehir merkezine 9 kilometre mesafedeki konağın 10 odası bulunduğunu anımsatan Akdoğan, "Konak turizme hizmet vermesi amacıyla İl Encümeni tarafından 3 yıllığına bir işletmeciye kiraya verildi. İhalenin ardından tesisin biran önce faaliyete geçmesi için çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Genç BAYBURTLULAR 9 yıl önce

Herşey de karayolları dsi orman fidanlık herşeyde bölge olarak Trabzon A bağlıyız niye vakıflar konusunda Erzurum A bağlıyız
Mümkünse il kültür müdürünü değiştirsinler

Misafir Avatar
mevlüt uyarcan 8 yıl önce @Genç BAYBURTLULAR

bayburt müdürlerinin 20 tanesi erzurumlu 20 tanesi g.haneli 20 taneside trabzonlu
gel keyfim gel,bayburt ak.parti yönetmini kınıyoruz,yazıklar olsun,pes doğrusu.
sn bakan naci ağbala bildirildi,gerekeni yapar inşaAllah.

Beğenmedim! (0)
Avatar
yeter69 9 yıl önce

sevgili bölge müdürlüğü yani erzurum her işimize bi kötek veya ilgisiz olmasalar bizim konaklarımız böyle olur. sahibi olmayan memleketin konağıda perişan olur...

Avatar
serap şen 9 yıl önce

Trabzona bağlıda olsak kültür müdürlüğü yatıyorsa hiç bir eser çıkmaz.Maaşlarınızı alıp evinize giderken gönlünüz rahatmı çok merak ediyorum..