Biri Yüzbaşı Şehit Agah'ı durdursun!

Bayburt Postası - Daha önce bir çok başarıya imza atan Yüzbaşı Şehit Agah İlköğretim Okulu folklor ekibinden yeni bir başarı haberi daha geldi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nca düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda geleneksel kategorisinde Bayburt Yüzbaşı Şehit Agah Gençlik Spor Kulübü ekibi üçüncü oldu. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği ve Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. İhsaniye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte iki ayrı kategoride gerçekleştirilen şampiyonada Geleneksel kategorisinde birinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Stilize Kategorisinde ise birincilik Fethiye Gazi İlköğretim Okulu'nun oldu.

Biri Yüzbaşı Şehit Agah'ı durdursun!

Biri Yüzbaşı Şehit Agah'ı durdursun!Bayburt Postası - Daha önce bir çok başarıya imza atan Yüzbaşı Şehit Agah İlköğretim Okulu folklor ekibinden yeni bir başarı haberi daha geldi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nca düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda geleneksel kategorisinde Bayburt Yüzbaşı Şehit Agah Gençlik Spor Kulübü ekibi üçüncü oldu. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği ve Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Minikler Türkiye Şampiyonası sona erdi. İhsaniye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte iki ayrı kategoride gerçekleştirilen şampiyonada Geleneksel kategorisinde birinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Stilize Kategorisinde ise birincilik Fethiye Gazi İlköğretim Okulu'nun oldu.

Coşku dolu görüntülerin yaşandığı şampiyonaya Nilüferli sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Türkiye genelinden 17 ekibin katıldığı şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, böylesi birbirinden yetenekli gençlere ev sahipliği yapmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu belirtti.

Türkiye'de Nilüfer denilince akla ilk olarak kültür sanat etkinliklerinin doyasıya yaşandığı bir şehrin akla geldiğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, "Bu gururu Nilüferlilerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Halk oyunları kendi öz kültürümüzün bir parçası. Bu parçanın içinde bir gencin içindeki enerjisini atabileceği her şey var. Müzik, tiyatro, sanat, kültür, örf adet ve spor var. Yani bir çocuğun zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimini tamamlayacak her şey var. Nilüfer Belediyesi'nin böylesi anlamlı her organizasyona kapısı sonuna kadar açıktır." dedi.

41 Bin lisanslı oyuncu var

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Sertaç Demirtaş Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e bir plaket vererek ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'de futboldan sonra en çok lisanslı oyuncusu olan kurumun 41 bin lisanslı oyuncusuyla Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun geldiğine dikkat çeken Başkan Sertaç Demirtaş, "Amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı hem eğlendirmek, hem de geleneksel danslarımızı, örf ve adetlerimizi en iyi şekilde öğretmek. Bizim federasyonumuzda milyon dolarlar havalarda uçmuyor, bizde asıl olan gönül bağıdır, geçmişe ve geleceğimize sahip çıkmakdır. Bizleri iki gün boyunca en iyi şekilde ağırlamaya çalışan Nilüfer Belediye
Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'e çok teşekkür ederim." dedi.

Sunuculuğunu Murat Makar'ın yaptığı programda minik dansçılar birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı. Yörelerinin danslarını yine kendi yörelerinin ezgileriyle sunmaya çalışan minik folklorcuların heyecanı ise görülmeye değerdi. Yarışma sonunda dereceye giremeyen bazı öğrencilerin gözyaşı döktü.

İki ayrı kategoride yapılan yarışmada Geleneksel kategorisinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ekibi birinci olurken, ikinciliği Manisa'dan Zeytinliova Birlik Spor Kulübü, üçüncülüğü de Bayburt'tan Yüzbaşı Şehit Agah Gençlik Spor Kulübü'nün oldu. Stilize kategorisinde ise birinciliği Muğla'dan Fethiye Gazi İlköğretim Okulu kazanırken, ikinciliği İstanbul'dan Arman Polat İlköğretim Okulu'nun, üçüncülüğü de Ordu İdman Yurdu Spor Kulübü'nün oldu.

 


YASAL UYARI: www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link vrilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.