Bayburt Saat Kulesi önünde, zamanın farkına varamamak

Bayburt Postası – Uluslararası 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında en çok mesai yapanlar, hiç kuşkusuz Halk Oyunları ekipleri oldu. Türk Cumhuriyetlerinden ve ülkemizin dört bir yanından Bayburt’a gelerek hünerlerini ve yörelerini sergileyen ekiplerin mesaisi şenliğin ilk gününde başladı. Dede Korkut Türbesi ziyaretinin ardından davullara vurulmaya, zurnalar çalınmaya başladı. Gerek konserlerde, gerekse şehir içi etkinliklerde yine onlar vardı. İlçeleri ve beldeleri şenlik kapsamında dolaşan ve şenlik coşkusunun sadece merkezde değil tüm Bayburt’a yayılmasını sağlayan yine onlar oldu.  

Bayburt Saat Kulesi önünde, zamanın farkına varamamak

Bayburt Saat Kulesi önünde, zamanın farkına varamamak...Bayburt Postası – Uluslararası 15. Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında en çok mesai yapanlar, hiç kuşkusuz Halk Oyunları ekipleri oldu. Türk Cumhuriyetlerinden ve ülkemizin dört bir yanından Bayburt’a gelerek hünerlerini ve yörelerini sergileyen ekiplerin mesaisi şenliğin ilk gününde başladı. Dede Korkut Türbesi ziyaretinin ardından davullara vurulmaya, zurnalar çalınmaya başladı. Gerek konserlerde, gerekse şehir içi etkinliklerde yine onlar vardı. İlçeleri ve beldeleri şenlik kapsamında dolaşan ve şenlik coşkusunun sadece merkezde değil tüm Bayburt’a yayılmasını sağlayan yine onlar oldu.

Bayburt Saat Kulesi, Bayburt Kalesi ve kültürümüz... Hepsi bir arada...

Mahalle mahalle dolaşmaktan yorulmayan Halk Oyunları ekipleri, bugünde Tarihi Saat Kulesi Meydanında, kulenin gölgesinde sergilediler hünerlerini. Öyle ki, yıllardır Bayburtluya zamanı hatırlatan Saat Kulesi önünde, kimse zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadı.  

İlçe, belde ve mahalle demediler, adeta döktürdüler. Ve daha mesaileri bitmiş değil… Sırada yayla günü var… Orada da olacaklar…

Gösterilerin finalinde Türk Bayrağı vardı...

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.