Baksı Müzesi'ne ilgi her geçen yıl artıyor

Bayburt'un Bayraktar köyünde Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepe üzerine kurulan ve 2010'da sanatseverlere kapılarını açan Baksı Müzesi'ni bu yılın 9 ayında 15 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti

Baksı Müzesi'ne ilgi her geçen yıl artıyor
Bayburt Postası - Akademisyen ve ressam Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın sanatın büyük şehirlere sıkıştığı düşüncesinden hareketle Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepede kurduğu Baksı Müzesi'ni bu yılın 9 ayında 15 bin kişi ziyaret etti.

Bayburt'a 45 kilometre uzakta, eski adı "Baksı" olan Bayraktar köyünde 2010'da açılan müzede çağdaş sanatla geleneksel el sanatları aynı çatı altında bulunuyor.

Avrupa Konseyi 2014 Yılı Müze Ödülü, aynı yıl TBMM Onur Ödülü ve daha birçok ödülle adını Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da duyuran müze, ev sahipliği yaptığı birbirinden farklı sergilerle ilgi çekiyor.

Prof. Dr. Koçan, müzenin kuruluşundan itibaren her geçen yıl ziyaretçi sayısını arttırdığını söyledi.

Önceki yıllarda müzeyi ziyaret edenlerin sayısının yaklaşık 15 bin olduğunu belirten Koçan, geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ziyaretçi sayılarında düşüş yaşandığını ancak bu yıl eski performanslarına döndüklerini dile getirdi.

Koçan, bu yıl sezonun iyi başladığını ve bu zamana kadar da iyi gittiğini ifade ederek bu yılı 17 bin ziyaretçiyle tamamlayabileceklerini düşündüğünü bildirdi.

Bu sene yabancı ziyaretçi sayısının düştüğünü aktaran Koçan, şunları kaydetti:

"İki yıl önce müzeyi gezen ve burada konaklayan ziyaretçilerin yüzde 25'i yabancıydı. Bu sene birkaç grup yabancı ziyaretçi ve burada konaklayan oldu. Umut ediyoruz ki önümüzdeki yıl yabancıyla birlikte yerel izleyici sayısı da artacak. Önümüzdeki yıl hedefimiz 20 bin ve üzeri ziyaretçi çünkü amfi tiyatro devreye girecek, Bayburt türküleri ile müzik devreye girecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZİYARETCİ 6 yıl önce

Gecen yıl ziyaret ettim her ey düşünülmüş konaklama yeme içme cevre düzenleme iç dizayn, emeği gecenlere teşekkür ederiz, müze olarak gel gör denilecek ne var peki kayda değer hiç bir şey, Bayburt un tarihini, köyleri anlatacak bir şey görmedim, he uluslar arası bir müze o başka, kime neye hizmet eder..

Avatar
Murat 6 yıl önce

Evet mukemmel dizayn estetik doga manzara 10 numara. Sanat muthis. Ama biraz daha bayburta hitap etmeli. Gezerken yapilan heykeller tablolar cok fazla bu yoreye hitap etmiyor. Olmasinda demiyorum ama yaninda da kulturumuze ozgu tablolar tarihi eayalar antikalr toprakalti cikarilan eayalar olmali. Diye dusunuyorum. Husamettin beye tesekkurler.