'Mekke'nin Fethi' ve 'Arvasi' aynı seminerde anlatıldı

Bayburt Ülkü Ocakları tarafından 'Mekke'nin Fethi ve Seyyid Ahmet Arvasi' konulu seminer düzenlendi.

'Mekke'nin Fethi' ve 'Arvasi' aynı seminerde anlatıldı
Bayburt Postası - Bayburt Ülkü Ocakları tarafından 'Mekke'nin Fethi ve Seyyid Ahmet Arvasi' konulu seminer düzenlendi. Mekke'nin Fethi’nin 1385. yıldönümü münasebetiyle ortaöğretim ve üniversite gençlerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Mehmet Ali Bozo katıldı. 

"Mekke'yi fetheden irade ile..."

Ertuğrul Çiğdem tarafından Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Mehmet Ali Bozo, "Mekke'yi fetheden irade ile gönüllerin fethine talip olan Türk-İslam ülkücülerinin ülküsü aynı ülküdür" dedi. 

Mekke'nin Fethi, Hazreti Peygamber ve Seyyid Ahmet Arvasi konularının tarihi ayrı ayrı ele alınması gereken başlıklar olmadığını söyleyen Bozo, "İnsanı Allah'a giden yoldan alıkoyan tüm sistemlere meydan okuyan Hazreti Peygamber Mekke'yi fethederken, Kabe içinde bulunan 360 putu kırarken ne düşündü ise ondan 14. asır sonra gelen torunu Seyyid Ahmet Arvasi aynı ülkü üzerine düşünmüş yazmış ve yaşamıştır" diye konuştu.  

"Esas olan fikir ve hedef birliğidir" 

Esas olanın fikir ve hedef birliği olduğunu belirten Bozo, "Seyyid Ahmet Arvasi, 'İnsanlık kalbini işgal eden Maddi manevi putlarını kıra kıra Allah'a ulaşacaktır' derken de, 'Türk-İslam Ülkücüsü egosunu yenen idealisttir' derken de zamanı ve coğrafyayı aşan bir hedef birliğini işaret etmektedir. Seyyid Ahmet Arvasi, putları kıran Peygamberin bu asırda yankılanan sesi, bir izdüşümüdür.  Mekke'yi fetheden irade ile gönüllerin fethine talip olan Türk-İslam ülkücülerinin ülküsü aynı ülküdür. Bu yüzden Arvasi Türk Milliyetçiliği davasını Allah ve Resûlünün  davası olarak tarif etmiş, Ülkücü Hareket'e bu hedef üzerinden bir medeniyet projesi sunmuştur" şeklinde konuştu. 

Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Kılıç'ın da hazır bulunduğu programın sonunda katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.