İşte sokakta kurban kesmenin cezası

Bakanlık, zabıtaların bayram süresince satış ve kesim yerlerinde denetim yapacağını bildirirken, vatandaşların da duyarlı olmasını istedi.

İşte sokakta kurban kesmenin cezası
Bayburt Postası - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda hayvan kesimine ilişkin tedbir aldı. 81 ildeki denetim ekiplerinin Kurban Bayramı boyunca çalışması için bir genelge gönderen Bakanlık, zabıtaların bayram süresince satış ve kesim yerlerinde denetim yapacağını bildirirken, vatandaşların da duyarlı olmasını istedi.

Yapılan açıklamaya göre 2872 sayılı Çevre Kanunu 20. maddesi gereğince; park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 186 TL ceza kesilecek. Konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 157 TL para cezası verilecek. Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 46 bin 501 TL idari para cezası uygulanacak.

Vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen bakanlık, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin alo 181 hatlı telefona ihbar edilmesini istedi.

Bakanlığın gönderdiği genelgeye göre kurbanlık satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğini önleyici tedbirleri alması gereken belediyeler, kurban alanlarında, su, elektrik yanı sıra kanalizasyon altyapılarını da hazırlayacak.

Genelgede ayrıca kurbanlık hayvanların, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile komisyonların belirlediği kesim yerlerinde kasaplık belgesi bulunan kişilerce kesilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.