İşitme engelli vatandaşlar kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması'nda başarılı olan işitme engelli Yaşar Öztürk ve eşi Bayburt Müftülüğünce umreye gönderildi.

İşitme engelli vatandaşlar kutsal topraklara uğurlandı
Bayburt Postası - Bayburt Müftülüğü önünde düzenlenen törene Öztürk’ün ailesi ve müftülük görevlileri katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bayburt Müftülüğü Din Görevlisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Engelliler İl Koordinatörlüğünü yürüten Mustafa Polat,  Yaşar Öztürk’ün Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen işitme engellilere yönelik dini bilgiler yarışmasında dereceye girdiğini ve eşinin de Bayburtlu hayırseverlerin katkısıyla kendisiyle beraber umreye uğurladıklarını söyledi.

Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizleri en güzel yerlere uğurluyoruz. Kabe-i Muazzama, Ravza-i Mutahhara yeryüzünde Müslümanlar için en mukaddes, en hayırlı yerlerdir. Ne mutlu sizlere ki Rabb'imizin en mukaddes olarak takdir etmiş olduğu Mekke-i Mükerreme'de Medine-i Münevvere'de ziyaretlerde bulunacaksınız."

Öztürk ve eşi İl Müftülüğü Vaizi Ali Kıraç’ın yaptığı duanın ardından umreye yolcu edildi.

Öte yandan  umre ziyareti için işitme engellilere işaret dili bilen hocalar eşlik edecek. 81 ilden işitme engellilerin katıldığı umre ziyaretinin ilk durağı Mekke olacak. Daha sonra Medine'ye geçecek. 11 Mayıs'ta ise geri dönüş olacak.  

Anahtar Kelimeler:
Yaşar Öztürk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.