Karabulut, memleketinden aday

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut memleketi Bayburt’tan milletvekili adayı oldu.

Karabulut, memleketinden aday
Bayburt Postası - Genel seçimde işbirliği kararı alan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP), aday listelerini büyük ölçüde boş olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etmişti. 

Karabulut, ittifakın istisnası oldu!

BBP ile ittifak kararı alan Saadet Partisi’nde daha önce vekil adayları açıklanmıştı. Saadet Partisi Bayburt İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile 1. sıra adayının eğitimci Şinasi Başaran, 2. sıra adayının da işadamı Şahin Erkul olduğu belirtilmişti.

İttifak kararının ardından partilerin anlaşmasına göre SP'nin önde olduğu seçim bölgelerinden olan Bayburt'ta ilk sıra adayının yine daha önce açıklandığı gibi Şinasi Başaran olması bekleniyordu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın açıklamasına göre ise Bayburt’ta ikinci sıraya aynı şekilde Şahin Erkul'un yazıldığı tahmin edilirken, Bayburt’ta listenin ilk sırası ise sürpriz bir şekilde BBP’nin Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut için boşaltıldı. 

İkinci sıra Başaran’ın mı, Erkul’un mu?

Öte yandan SP’nin Bayburt listesinde daha önce ilk sıra adayı olarak açıklanan Şinasi Başaran’ın listeden çıkarıldığı ve ikinci sıra adayının Şahin Erkul olduğu netleşti. 

Karabulut, adaylığı hakkında açıklama yaptı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Bayburt'ta 'aday sıralaması' konusunda 'medyada çıkan haberlere' ilişkin açıklama yaptı.

Karabulut açıklamasında şunları kaydetti:

"7 Haziran'da yapılacak seçimler için; Saadet ve Büyük Birlik Partisinin listelerini YSK'ya sunmasından önce; Bayburt Saadet Partisinin 1.ve 2.sıra adayı olarak kendilerini basına tanıtmasından ve bu yöndeki isteklerini Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanlığına göndermesi kadar doğal bir şey olamaz. Malum-u ilandır ki; son iki aydır Büyük Birlik Partisi olarak; darbe yasasının ürünü olan 'yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılması' hususunda 'iç hukuku' tüketerek Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduk. Ancak; bu safhada da AYM üyelerinin 'adeta linç' edilmesini, baskı altına alındığını milletimiz 'apaçık bir şekilde gördü. Kamuoyu; Demokratik Sol Parti (DSP) ve Saadet Partisi (SP) ile BBP'nin başvurduğu ve AYM'nin çıkan kararını okumasından sonra 'seçim işbirliğine' yönelik çalışmalarını da gördü."

"Biz; Büyük Birlik Partisi de tam bu dönemde; Saadet Partisi'ni de içine alacak bir şekilde 'şartsız' bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi'ne 'açık çek verdik'. Ancak, 46 yıllık siyasi yaşamının 11. Olağan Kurultayını 21 Mart 2015 tarihinde gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partimiz ;'Resmen kendilerine ilettiğimiz'; "Hayırlı Olsun Ziyaretine Geleceğiz" başvurumuzu dahi kabul etmedi. Biz de; 'kamuoyuna'; "Şimdi Değilse Ne Zaman" diyerek; son ana kadar bekleyeceğimizi belirttik. Ve; Saadet Partisi ile ülkemizin yarınları, milletimizin faydası uğruna siyaset yapan Büyük Birlik Partisi olarak seçim işbirliği yaptık ve Saadet Partisi çatısı altında seçime girmeyi kararlaştırdık. Gelinen noktada; tabidir ki her iki partinin gerek il teşkilatları, gerek ilçe başkanlıkları bölgelerinden, aday adaylarını ilgili mercilerine sundular ve yerel basınlarıyla da paylaştılar. Bayburt'tan Saadet Partisi'nden aday adayı olan kardeşlerimizde doğal olan bu yolu takip ederek aday adaylık sıralamasını da basına vererek siyaset yapmanın gereğini yapmış oldular. Ancak her iki partinin yetkililerinin yaptıkları çalışmada farklı mülahazalarla Bayburt'ta aday konusu gerçekleşti, karar verildi. Dolayısıyla 'Bayburt Yerel basında' bu minvalde çıkan haberlerde bilgi eksikliği olduğunu bildirir, 'yukarda yapılan açıklamamızın dikkate alınmasını ve kamuoyuyla paylaşılmasını rica ederim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hadi 9 yıl önce

bu adayla 2-0 kesin olur, niyet başka, seçilmek gibi bir niyet yok, git bayburt'u kariştir akp 2 yi garantilesin. sakin ağzınızdan ülkücülük falan çikmasin. boş yere gelip oylari bölüyorsunuz.