Yabancı uyruklu öğrencilerden Rektör Coşkun’a ziyaret

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversiteye yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırladı.

Yabancı uyruklu öğrencilerden Rektör Coşkun’a ziyaret
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversiteye yeni kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırladı.

Bayburt Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran 9 yabancı uyruklu öğrenci Rektör Coşkun’u ziyaret etti. Öğrencilerle tanışıp sohbet eden Rektör Coşkun, onların üniversite ve Bayburt hakkındaki düşüncelerini dinledi. Öğrencilerin herhangi bir sıkıntısı olup olmadığını soran Coşkun, Bayburt’a  ve üniversiteye alışma süreçlerinde herhangi bir sıkıntı yaşadıkları taktirde kendisine ulaşabileceklerini söyledi. Yurt dışından gelen öğrencilere her konuda yardımcı olacaklarını dile getiren Coşkun, "Yabancı öğrenci sayımız giderek artıyor, üniversite olarak bu durumdan çok memnunuz. Farklı renkler, farklı kültürler üniversitemizi zenginleştiriyor" dedi. 

Rektör Coşkun, öğrencilerin kendi ülkeleri hakkında da bilgi aldı. Ziyaret eden öğrencilerden 8’i Burundi, 1 öğrenci ise Moritanya’dan geldiğini belirterek ülkeleri hakkında bilgiler verdiler. Öğrencilerden 3’ü İnşaat Mühendisliği, 1’i Makine Mühendisliği, 3 İşletme, 1 İktisat ve 1 tanesi de Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümlerine kayıt yaptırdı.

Burundi’den gelerek Bayburt Üniversitesi İşletme Bölümü'ne kayıt yaptıran Aliah Mugisha isimli öğrenci, Bayburt Üniversitesi'ni çok beğendiğini, sakin ve güzel bir ortam olmasından dolayı hoşuna gittiğini belirterek, Rektör Coşkun ile tanışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, çok sıcak karşılandıklarını ve kendilerini yalnız hissetmediklerini dile getirdi.

Öte yandan çoğunlukla Azerbaycan, Burundi, Afganistan ve Türkmenistan'dan tercih edilen Bayburt Üniversitesi, bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte, yabancı öğrenci sayısını 57’ye çıkarmış oldu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.