Bayburt'ta öğrencilere 'Ruhsal Hastalıklarda Damgalama' eğitimi

Toplumda ruhsal hastalıklara karşı farkındalığı artırmak ve damgalamayla mücadele etmek amacıyla Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) koordinesinde Psikolog Zeynep Ayan Deligöz ve Psikiyatrist Yalçın Kırmızıoğlu tarafından Bayburt Sultan Fahriye Yurdunda öğrencilere yönelik 'Ruhsal Hastalıklarda Damgalama' eğitimi verildi. 

Bayburt'ta öğrencilere 'Ruhsal Hastalıklarda Damgalama' eğitimi

Bayburt Postası - Tekrarlayan olumsuz düşüncelerin tetiklediği, sosyal statü kaybı ve ayırım olarak tanımlanan damgalama konusunda önemli bilgiler aktaran Deligöz ve Kırmızıoğlu, damgalamayla mücadele etmenin yollarını anlattılar. 

Verilen eğitimin temel hedefinin ruhsal hastalıklara karşı damgalamayı azaltmak, damgalanmanın önüne geçmek olduğunu bildiren hekimler, hayatın her döneminde ruhsal hastalıklarla karşılaşılabileceğini, bunun da destek alınarak, tedaviyle önüne geçilebileceğini vurguladılar.

Ruh hastalıklara karşı toplumda oluşan ön yargının hastalığı olumsuz yönde etkilediğini kaydeden hekimler, ruhsal hastalıklar konusunda da bilinçli olunması gerektiğini söylediler. 

Damgalama konusunda öğrencileri aydınlatan Deligöz ve Kırmızıoğlu eğitim sonunda katılımcıların sorularına cevap verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.