Vali makamı çocukların oldu

Bayburt'ta da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Vali makamı çocukların oldu
Bayburt Postası - Vali Ali Hamza Pehlivan, evde eğitim alan Aydıntepe Şehit Oktay Altuntaş birinci sınıf öğrencisi Nurbanu Turan'ı makamında kabul etti. Pehlivan, makamını hidrosefali hastası Turan'a teslim etti. Tekerlekli sandalyesi ile Valilik makamına geçen Turan, tek amacının insanları mutlu etmek olduğunu söyledi.

Turan, dua etmek istediğini ifade ederek, “Allah’ım sizi hiç bunaltmasın” dedi. Vali Pehlivan ise, makamını Turan’a teslim etmekten dolayı şeref duyduğunu söyledi.

Vali Pehlivan ile röportaj yapmak istediğini ileten Turan, Pehlivan’a 23 Nisan dolayısıyla “Mutlu musunuz bugün?” diye sordu. Pehlivan ise, “Mutluyuz çünkü çocuklar bu dünyanın çiçekleri. Çocuklar olmasa dünyanın adeta hiçbir anlamı yok. O yüzden bu bayramın sizin olması bizi ayrıca mutlu ediyor” cevabını verdi.

Bayburtlulara bir armağanı olduğunu ifade eden Turan, İstiklal Marşı’nı okuyarak bunu tüm Bayburtlulara hediye ettiğini söyledi.



"Bayburt’umuzdan göç olduğunu duyuyoruz"

Makam koltuğuna geçen diğer öğrenci Zeynep Yıldırım ise, en büyük hayalinin bir gün vali olmak olduğunu vurgulayarak Bayburt’un sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, tükenen bir Bayburt değil üreten bir Bayburt hayali kurduğunu ifade ederek vali olduğunda gerçekleştireceği hizmetleri şöyle sıraladı:

“Bayburt’umuzdan göç olduğunu duyuyoruz. İnşallah Bayburt’umuzdan göç değil, Bayburt’umuza geri dönüşleri sağlayacağız. Bunun için yeni iş sahaları açarak gurbete giden Bayburtluları tekrar memleketlerine geri dönmesini sağlayacağız.”

Burada açıklama yapan Bayburt valisi Ali Hamza Pehlivan da, “Hem çocuklarımızın hem milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemnlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Tabi bugün anlamlı bir gün Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. Açılış yıl dönümü. ben valilik makamını bugün böyle pırıl pırıl iki çocucuğumuza kısa bir sürede olsa emanet etmekten mutluluk duydum. Onların güzel fikirlerini, dünyaya çocukluğun vermiş olduğu sevgiyle, hoş görüyle bakışlarını yansıtmalarından dolayı ben mutlu oldum, faydalandım. İyi varsınız. Bugünümüzde yarınımız da sizlerle çok daha anlamlı, çok daha değerli. Biz inşallah bayrağı bir noktaya getirip sizlere devir ettiğimizde sizde elinizden geleni yapıp ülkemizi daha mutlu yarınlara taşıyacaksınız.” dedi.

Ziyaretin ardından Vali Pehlivan ve Nurbanu Turan, makam aracına binerek programlara katılmak üzere hareket etti.

Öte yandan Bayburt'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Şehit Üsteğmen Cem Nuri Başgül İlkokulu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Pogramda "Bayrak" adlı şiiri okuyan ikinci sınıf öğrencisi Kübra Artar gözyaşlarını tutamadı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 6 yıl önce

evet kızımız teşhisi koymuş göçü önlemek adına helal osun inşAllah okuyup dediğini gerçekleştirene kadar bayburt nufusu yerinde sayar giden gelmezde olanları bayburt ta tutabilsek kızımız okuyana kadar

Avatar
zahitli 6 yıl önce

bayburt’a gelmiş geçmiş en iyi vali rahmetli ali haydar dır gerisi kofdiden vali sadece 23nisan 19 mayısta görüyoruz halkan kopuk adamlar bi halta yaramıyor lar fuzuli aylık alıyolar