Üniversiteye girişte devrim

Üniversiteye giriş sistemi değişiyor.

Üniversiteye girişte devrim
Bayburt Postası - Üniversiteye giriş sistemi değişiyor. Orta öğretimde olduğu gibi yüksek öğretimde de benzer bir dönüşüme gidiliyor. Yeni sistemde üniversiteler üç kategoriye ayrılacak. Öğrenciler, başarı düzeyi ve puanlarına göre ilgili kategorideki fakültelere başvurularını yapabilecek.

Yeni uygulanacak sisteme göre LYS ve YGS sistemi kaldırılırken, öğrenciler istediği üniversiteye başvurabilecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulması planlanan yeni sistemin detayları da belli oldu. Yeni sisteme göre, LYS ve YGS yerine lisede dönem dönem merkezi sınavlar yapılacak. Öğrenci, lise sonrasında ilgi alanına göre istediği üniversiteye başvuruda bulunurken, üniversiteler ise kontenjanlarını başvuru yapan öğrencilerin performansına bakarak belirleyecek.

Yeni yasama yılında düzenlemenin Meclis'e sunulması planlanan Yükseköğretim Kurulu Yasası (YÖK) ilgili yeni düzenlemenin ardından, 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi öğrenciler bulundukları illerdeki üniversitelere başvurması mümkün olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.