Malkoç: "Dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bayburt Üniversitesince Valiliğin katkılarıyla gerçekleştirilen "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu panelde yaptığı konuşmada, her Türk insanının, geçmişine yakışır şekilde, bulunduğu yerde görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Malkoç: "Dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz"
Bayburt Postası - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz. Eğitimde, hastanelerde, sağlık hizmetinde, ulaşımda, iletişimde, ekonomide ama bunun şartı adaleti gerçekleştirmek, hakkaniyeti gerçekleştirmek, insan haklarına riayet." dedi.

Malkoç, Bayburt Üniversitesince Valiliğin katkılarıyla gerçekleştirilen "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" konulu panelde yaptığı konuşmada, her Türk insanının, geçmişine yakışır şekilde, bulunduğu yerde görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye'yi ileri taşımanın şartının bu olduğunu vurgulayan Malkoç, "Bizim öğrencimiz New York'taki öğrenci ile Berlin'deki, Londra'daki üniversite öğrencisiyle yarışacak. Bizim üniversitelerimiz dünyanın en iyi üniversiteleri olacak. Bizim devlet adamlarımız dünyada sözü geçen olacak. Şimdi öyle değil mi? Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla Putin'le, Trump'la muhatap olup sözünü söylemiyor mu? İşte bunu her alanda yapacağız." diye konuştu.

Malkoç, bilimde ilerlerken bunları yapmanın en önemli şartının da adalet olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnsan haklarına uyacağız, kul hakkına titizlik göstereceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına gireceğiz. Eğitimde, hastanelerde, sağlık hizmetinde, ulaşımda, iletişimde, ekonomide ama bunun şartı adaleti gerçekleştirmek, hakkaniyeti gerçekleştirmek, insan haklarına riayet. Nasıl İstanbul'a dünyanın en iyi havalimanını yapıyorsak, dünyanın en uzun köprülerini, en iyi yollarını yapıyorsak demokrasi ve hukukta da bunu yakalayacağız inşallah."

Türkiye'de 7,5 milyon üniversite öğrencisi bulunduğunu, bunun kendisi için mutluluk verici olduğunu vurgulayan Malkoç, "Sizler mezuniyet töreninde diplomanızı aldığınız gün sizin gibi üniversitede okuyan en az 800 bin arkadaşınız diploma almış oluyor. Yani sizin gibi iş aramaya çıkacak. 800 bin kişinin arasından sıyrılabilmeniz için derste geçerli not almanız değil, en iyisini yapmanız gerekiyor. Dil konusunda Türkçeyi iyi bildiğiniz gibi İngilizcenin yanı sıra Rusça, Arapça, Çince. Bunları yapın, sizin iş aramanıza gerek yok, iş sahipleri sizi arar bulur." ifadesini kullandı.

"Şimdi o yavru aslan büyüdü, gelişti"

Malkoç, Türkiye üzerinde çok hesaplar olduğunu ve Türkiye'nin yer aldığı coğrafyanın çetin bir coğrafya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Buranın bizde sağlam olarak kalması için sizlerin dersine iyi çalışması gerekir, hocalarımızın sizlere iyi anlatması gerekir. Türkiye üzerinde hesap çok, şimdi değil, yüzyıllardan beri. Burayı bize çok görüyorlar, 'Türkiye buraya sonradan geldi' diyorlar. 'Burası Hristiyanlığın merkezidir' diyorlar. Bizi bölmeye çalışıyorlar. İşte bunun çaresi çok alın teri dökmek, çok göz nuru dökmek, hakkaniyete ve adalete riayet etmek. Dünyanın en kudretli devleti Osmanlı Devleti'ydi. Emperyalist güçler 300 yıl uğraştı, Osmanlı Devleti'ni yendi, yıktılar ve öldürdüler. Osmanlı bir aslandı. İşte o aslan ölürken yeni bir yavru doğurdu. O Osmanlı aslanının doğurduğu yavru Türkiye Cumhuriyeti'dir. Şimdi o yavru aslan büyüdü, gelişti. Tarihini hatırlıyor, geçmişini hatırlıyor. Çevresine bakıyor, diyor ki 'Bu dünya böyle gitmez. Bu dünyada adalet olmadan huzur olmaz. Dünyada 5 devletin iki dudağı arasında barış olmaz.' İşte bunu dediği için tekrar o sırtlanlar, çakallar bize yeniden saldırmaya başlıyor."

Programa, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Reis 5 yıl önce

Artık şu tiplerden bıktık. Yeter artık gelip atıp atıp gidiyorsunuz. Size ve yalanlariniza artık inanan da yok.

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Ekonomide ilk 10 a girmek hayal, 15 e girmek de yine hayal. Sadece borçlan hazır olanı ye gün gelir borç veren parayı geri ister veremezsen ne ister ben bilmem

Avatar
Kete yiyen adam 5 yıl önce

Ünüversite nerden buluyır bu tipleri anlamadım gitti yalan satıyor yalan

Avatar
Aksiyon 5 yıl önce

Bu adamın dediklerinin bir karşılığı varmı?
Dünyanın gelişmişleriyle boy ölcecekmiş.
Eğıtimde mesela üniversiteli mezunlarımız varmış,
Evet var, Türkiyede bir şey üretiliyorsa bu da Diblomalı Işsizler ve böyle boy ölcecekmiş.
Yollar Köprüler Havalimanları yapılmış?
Yalakalık yaparak Emperyalistlerle işbirliği yapıp Islam coğrafyasını tarumar edip elde edilen ganimetle ve Milyarlarca faiz ödemekle mümkün, tabi teknik alanda başkalarının teknolojisini ve imkanlarının hizmetini taleple mümkündü, ama sen bu güce sahipsin anlamina gelmez.
Adaletden söz ediyor, Mensubu olduğu siyasi harekatında baş harfinde Adalet geciyor ve o siyasi harekatın Başkanı ve o harekatın Cumhurbaşkanı ve icişleri kendilerini desteklemeyenleri Terörist ilan ediyor vatanseverleri bu Vatan icin Şehit verenlere illet ve zillet diye aşağılıyor, Mavi Marmara olayında Şehitlerimizi 21 Milyon Dolara Israile satarak Israile karşı acılan Davaların Dosyalarının kapatılmasının talimatıyla
Adeta Adalet sacıyorlar.
Evet Putinle Trupla muhatap oluyormuş devlet adamlarımız, oluyorlardır tabii
Talimatlar ve görevlerini öğrenmek icin.
Görmedikmi mavi marmara vakasında
Görmedikmi Papazı serbest birakılması olayında, görmedikmi Rusyayla ucak kirizi meselesinde Davosda One minute olayından sonra israilden ve perezden özür dilemesini Akdenizde Israil burnumuzun dibinde petrol arama calışmaları yapıyor ,TBMM israil siyasetcisini mevcut siyasi görüşün ayakta alkışlamalarına şahit olduk
hepberaber.
Baya baya şahsiyet sergiliyor sayın AKPnin başkanı.
Sayın malkoc dersine koltukda nasıl durabilirim zihniyeziyle calışıyor.
Olaylara Ekonomi, Sosyolojik Teknolojide inovasyon, Eğitim, Sanayileşme, Üretim yönüyle baksa analiz yapsa daha isabetli olur ve hangi sıra ve durumda olduğumuzu Tanzim kuyruklarıyla soğanın patatesin samanın Etin yani tarım ürünlerinin Konya ilimiz kadar yüzölcümü büyüklüğündeki devletlerden ithal edilmesini bir Tarım ülkesi olan Türkiyemizi ne hale getirdiklerini hesaba katarak yapsa daha isabetli olurdu diye düşünüyorum.

Tabi bu Siyasete sorgusus sualsiz destek olanlarda sorumlu bu durumdan.
Türkiyemiz maalesef dışarıya aşırı derecede Bağımlı hale getirildi güclülüğüde Emperyal sömürgenin musade ettiği sınırlara ve ihtiyaclarının sonlandırılmasına kadar, böyle devam ederse.
Cözüm- Milli Görüş-
ve yine bu fırsatı değerlendiremedi yurdum insanı.

Selam ve Saygılarla

Avatar
Zihni 5 yıl önce

Kul hakki ve siz.
Guldurmeyin Allasen yahu
Keske gumus yuzuge verdiginiz onem kadar sol elle yememeye verdiginiz onem kadar kul hakkina da verseydiniz keske...
Uzerinizde milyonlarin ahi var ahi.
Haram olsun benden yana haram olsun!!

Avatar
Yavuz 5 yıl önce

Sayin editör keske yorumumu yayinlayabilseydin!
Ifade ozgurlugu sizin icin de onemli!
Dunya basin ozgurlugu gununde hic bir satasma icermeyen ve tamamen anayasal ifade ozgurlugu hakki cercevesinde olan yorumumu yayinlamadiniz!

Avatar
Genc Osman 5 yıl önce

Bu amca deyirse dogrudur gardaslar niye ele yorumlar yapirsiz kii
Bi bunun ailesi bi de eski aile bakanimiz Fatma Betul' un ailesi cok yetenekli zira.
Kavakcilar ve digerlerini de unutmadik.
Olan bize olir gadalar.

Avatar
Yav hehe 5 yıl önce

Adaleti öldürdüğün gün, devlet de ölür." - Fatih Sultan Mehmet

https://worldjusticeproject.org/our-work/research-and-data/wjp-rule-law-index-2019