İmam Hatipli öğrencilerden cami uygulaması

Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

İmam Hatipli öğrencilerden cami uygulaması
Bayburt Postası - Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Okul öğretmenleri koordinasyonunda Ulu Cami'yi ziyaret eden öğrenciler, imam-hatip Engin Yazıcıoğlu'ndan cami usul ve adabı hakkında bilgi aldılar. Okul Müdürü Ali Aktaş'ın da katıldığı cami ziyaretinin ardından Bayburt Müftülüğü'nü de ziyaret eden heyet burada Müftü Yardımcısı Zeki Kaya'nın misafiri oldu. 

Camiler ve Din Görevliler Haftası hakkında bilgi veren Bayburt Müftü Yardımcısı Zeki Kaya, 2003 yılında ismi değiştirilerek Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanan etkinliklerin çeşitliliği artırılarak içeriğinin zenginleştirildiğini ve ülke genelinde açılış merasimleri düzenlenmeye başlandığını söyledi.

Etkinlikler kapsamında camilerde kütüphane oluşturularak kitap dağıtıldığını, konferans ve paneller düzenlendiğini, cami onarım ve temizliği yapıldığını, organ ve kan bağışı kampanyalarının destklendiğini söyleyen Kaya, ödüllü şiir ve kompozisyon yarışmaları, spor aktiviteleri ve imam hatip okullarına yönelik faaliyetler de düzenlendiğini kaydetti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 2011 yılında “Cami ve Çocuk”, 2012 yılında “Cami ve Engelli”, 2013 yılında “Cami- Kadın ve Aile”, 2014 yılında "Cami ve Gençlik", 2015 yılında ise "Cami ve Namazla Arınma" ana teması ekseninde etkinliklerle kutlandığını aktaran Kaya, "Bu konularla ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulmuştur. Öğrencilerimizin yapmış olduğu bu ziyaret bizleri çok memnun etmiştir. Teşekkür ediyoruz her birine. Allah muvaffak eylesin."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.