Çocuklar için Bayburt'un köylerine taşıyor

Bayburt'ta eğitim gönüllüleri tarafından 5 okula giyim, kitap, kırtasiye ve oyuncak desteği yapıldı.

Çocuklar için Bayburt'un köylerine taşıyor
Bayburt Postası - Bayburt'ta eğitim gönüllüleri tarafından 5 okula giyim, kitap, kırtasiye ve oyuncak desteği yapıldı. İstanbul'da ikamet eden Bayburtlu İnşaat Mühendisi Sinem Ayaz öncülüğünde gerçekleşen kampanyada İstanbul'daki eğitim gönüllülerinden temin edilen giysi, kitap, kırtasiye ve oyuncaklar Kırkpınar, Maden, Örence, Taht, Adabaşı okullarına dağıtıldı.

Yazar Turgut Akaslan ve gazeteci Cengizhan Okutmuş'un da destek verdiği  kampanya hakkında bilgi veren Sinem Ayaz, kampanyanın bir hayal olarak başladığını ve Bayburt'ta taşımalı eğitim veren 5 köy okuluna malzemelerin ulaştırıldığını belirtti.

Yardımların devam edeceğini ve her ay TÜBİTAK Yayınlarının Bilim Çocuk Dergileri ve kitaplarından göndereceklerini kaydeden Ayaz, projede mektup arkadaşlığını da hayata geçirerek, çocukların hem  özgüvenli, araştırmaya, bilime, okumaya, eğitime meraklı öğrenciler olmasını hem de İstanbul'da özel bir okuldaki öğrencilerle mektup arkadaşı olmaları için uğraştıklarını kaydetti. 

Ayaz, kampanya ile ilgili şunları söyledi:

"Bayburt köy okullarına yardım kampanyası bir hayal olarak başladı bizim için aslında. Bizi vazgeçirmek isteyenler,gereksiz olduğunu söyleyenler olduğu kadar hep arkamızda olduğunu söyleyen dostlarımız, hemşerilerimiz, abilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız da oldu. 2 ay boyunca umutsuzluğa, mutsuzluğa düşmedik değil ama yılmadık. Bir ekip işi çıkardık. Değerli dostum, kardeşim Cengizhan Okutmuş Bayburt'taki tüm organizasyonu sağladı. Turgut Akaslan da İstanbul'da her an yardımımıza koştu. 2 aylık bir hazırlık, organizasyon aşamasından sonra düştük Bayburt yollarına. 5 köy okulundaki (Kırkpınar,Maden,Örence,Taht, Adabaşı) ihtiyaçlı öğrencilere elimizden geldiğince ulaşmaya çalıştık. İhtiyaçlarını ucundan kıyısından tamamlamak için çabaladık. Giyim, kırtasiye, kitap, oyuncak.. Seçilen okullar çevre 5,6 köyden taşımacılı sistem ile öğrenci gelen köy okulları oldu."

"Yeni nesiller emin ellerde"

"Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle çeşitli problemler yaşadık. Yavrularımızın gözlerinde ki mutluluğu görebilmek için bir okul hariç hepsine bizzat gittik. Bir okula da kardan dolayı ulaşım sıkıntısı yaşadık. Vakit sorunumuz olmasaydı keşke ve her yavrumuzla teker teker ilgilenebilseydik. Okullarda ki genç, dinamik öğretmenlerimizin, müdürlerimizin çocuklarımız için ne kadar özverili çalıştığını gördük. Yeni nesillerin emin ellerde olduğunu bilmek mutlu etti bizleri."

Mektup arkadaşlığı

"Yardımlarımızın devamlılığını sağlamayı planlıyoruz. Bir sonraki aşama olarak çocukların mektup arkadaşları olmak için hazırlıklarımızı tamamladık sayılır. Her ay düzenli olarak Tübitak Yayınlarının Bilim Çocuk Dergileri ve kitaplarından göndereceğiz. Bu dergi ve kitaplardan araştırdıkları her konu, bilgi hakkında bize İngilizce veya Türkçe mektup yazmalarını veya resim yapmalarını istiyoruz. Tek isteğimiz kendine özgüvenli, araştırmaya, bilime, okumaya, eğitime meraklı öğrenciler olması. İnanıyoruz ki ilk mektupları ile sene sonunda ki mektupları arasında dağlar kadar fark olacak. Bizim dışımızda İstanbul'da özel bir okuldaki öğrencilerle mektup arkadaşı olmaları için uğraşıyoruz. Köylerinden Bayburt'a dahi gitmemiş olan öğrencilerimizin farklı il veya illerde mektup arkadaşlarının olmasını istiyoruz."

Derneklere çağrı...

"Aslında bakıldığında çok zor işler veya organizasyonlar değil. Bir çok köyümüzün çeşitli illerde köy derneği veya dernekleri mevcut. 5, 6 köy derneği birleşerek öğrencilerinin gittiği okullara yardım da bulunsa çocuklarımızın hiç bir şeye ihtiyacı kalmamış olur. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin elimizden geldiğince her zaman arkasında olamaya devam edeceğiz. Bir başarısızlık varsa bu hepimizin başarısızlığıdır. Çocuğun değil. Teşekkürlerin en fazlasını okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ediyoruz. Yardım eden herkese yavrularımız adına çok teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.