Barınma sorunu yine gündemde

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek üzere muhtarlar ve ev sahipleriyle bir araya geldi. Bayburt Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar her yıl gündeme gelen barınma sorunu eğitim-öğretim sezonu öncesi yeniden konuşulmaya başlandı.

Barınma sorunu yine gündemde

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek üzere muhtarlar ve ev sahipleriyle bir araya geldi. Bayburt Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar her yıl gündeme gelen barınma sorunu eğitim-öğretim sezonu öncesi yeniden konuşulmaya başlandı.

Bu yıl 6 bin öğrenci sayısına ulaşacak olan Bayburt Üniversitesi’nde barınma sorununu çözmek için mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştiren Rektör Coşkun, muhtarlardan öğrencilere yardımcı olmalarını ve ev kiralayacak olan öğrencilere kolaylık sağlamalarını istedi.

Üniversitenin merkez kafeteryasında düzenlenen yemeğin ardından muhtarlar ve ev sahipleriyle bir araya gelen Rektör Coşkun ve öğretim üyeleri, öğrencilerin konut ve barınma konusunda yaşadıkları problemlere çözüm aradı. Rektör Coşkun, yeni yılda üniversiteye yerleşecek bin 300 kişiyle birlikte öğrenci sayısının 6 bine ulaşacağını belirterek, gelecek öğrencilerin konut sıkıntısından dolayı ev bulmakta zorlanacaklarını dile getirdi.

Mahalle muhtarlarından ve ev sahiplerinden öğrencilere yardımcı olmalarını isteyen Coşkun, yeni yapılmakta olan kampüste yurt binalarının inşaatının da devam ettiğini, fakat yeterli kapasiteye ulaşmadıklarını, bu nedenle öğrencilerin barınma sıkıntısı çekmemesi için konut sahiplerinin de yardımına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Demirözü yolundaki yeni kampüste yurt inşaatının olmasına rağmen 6 bine ulaşan öğrenci sayısı için yeterli olmadığını ifade eden Rektör Coşkun, “Dolayısıyla bu durumda da öğrencilerimizin önemli bir kısmı konut bulmakta ve barınmada sorun yaşayacaklardır. Biz de öğrencilerimizin sıkıntı çekmemesi için sizlerden de yardım istiyoruz. Hep birlikte çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkmak en asli görevimiz. Onların burada sorunsuz, sıkıntı çekmeden eğitim görmelerini ve rahat etmelerini  sağlamak istiyoruz. İnşallah, bunu hep beraber başaracağız. Şimdiye kadar sizlerden hep destek gördük, bundan sonra da yardımlarınızı bekliyoruz. Sizlere anlayışınız ve ilginizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarların öğrencilere kolaylık sağlanması yönünde destek sözü verdiği toplantıda, fiyatların yüksek olduğu dile getirilen apart otelleri için işletme sahiplerinden itiraz geldi. Kiraların son derece uygun olduğunu ifade eden apart otel işletmecileri öğrencilere konut ve barınma imkanı sunmaktan imtina etmeyeceklerini dile getirdiler. Toplantıda ayrıca sorunun çözümünün belediyeden geçtiği belirtilerek, belediyenin ruhsat konusunda kolaylık sağlaması gerektiğine dikkat çekildi.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Akbulut ve Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Genel Sekreter Yardımcısı Aras Ünsal, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Hüseyin Kara, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.