Donan araçların imdadına oto tamircileri yetişti

Bayburt'ta aşırı soğuklar bir çok aracın yolda kalmasına neden oldu.

Donan araçların imdadına oto tamircileri yetişti
Bayburt Postası - Bayburt'ta aşırı soğuklar bir çok aracın yolda kalmasına neden oldu. Geceleri -30'un üzerinde seyreden soğuklar bir çok yönüyle hayatı olumsuz etkilerken bakımsız araçların da donmasına sebep oldu.

Bazı vatandaşlar evlerinin önünde park ettikleri araçlarının aküsünün arızalanması sebebiyle sıkıntı yaşarken, bakımsız dizel araçlar ise yolda kaldı.
Sabah erken saatlerde mesaiye başladığını ve telefonlarının susmadığını ifade eden oto tamircisi Murat Sezek, şimdiye kadar 26 aracı
çalıştırdıklarını, 10'a yakın aracın ise sırada beklediğini söyledi.

Sezek, bakımsız dizel araçların donduğunu ve kışa girmeden önce aküleri şarj ettirilmeyen araçların akülerinin arıza verdiğini kaydederek, "Vatandaşlarımızı bu konularda sıklıkla uyarıyoruz. Hava çok soğuk, şarjı olmayan akülerin bu soğuklara dayanma şansı yok. Bayburt'ta mesafe kısa. Uzun süreli şarj olma imkanı da olmuyor. Bunun için vatandaşlarımız bu konulara dikkat etsinler" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OZAN 8 yıl önce

Bayburt ta kış aylarında dışarıdaki sıcaklık 19-20 derece olunca gece saat 23-24 civarında yaklaşık 10 dakika arabayı çalıştırır motor ısınırdı. Motoru da sıkı sıkı sarmıştım. Neredeyse kış aylarında dışarıdan hava alacak yeri yok desem yalan olmazdı. Sabah 07 de bir çalıştırmada çalışırdı. Ayrıca mazot filtresinin bulunduğu bölümüde yün başlık ile sarmıştım. Bazen usanıp çalıştırmadığım zamanlarda sabahtan arabayı çekip arkadaşın sıcak garajına götürüp donlarının çözülmesini beklerdim. Bayburt ta ikamet etmediğim için bu sorunum kalmadı.