Akan su üzerine toprak geçit!

Bayburt Çaykara-Of karayolu üzerinde bulunan geçici köprü olarak kullanılan toprak set, daha fazla dayanamadı.

Akan su üzerine toprak geçit!
Bayburt Postası - Bayburt’ta inanılmaz bir ihmal olayı yaşandı. Bayburt Çaykara-Of karayolunun Çoruh Nehri ile kesiştiği noktaya yapılan ve 'geçici köprü' olarak kullanılan 'toprak set' yıkıldı. Bölgedeki akarsuların debisinin en yüksek olduğu bahar aylarında, Bayburt’ta da alışık olmadık bir şekilde toprak kaymaları yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Bayburt merkezde Çoruh üzerine yapılan bir bent nedeniyle hemen bitişiğinde bulunan elektrik direği devrilmişti. İhmal nedeniyle meydana gelen toprak kaymasının ardından yine ihmal nedeniyle benzer bir toprak kayması daha yaşandı. Kayan toprak, akan suyun üzerine ulaşım için yapılan bir geçitten başkası değil!

Köprü tabelası bile var!

Bir süredir yapımı devam eden Değirmencik Köprüsü’nün henüz faaliyete geçmediği bölgede vatandaşlar ulaşım için her yolu deniyor.

Edinilen bilgiye göre özel bir firma tarafından yapılan bu toprak set, daha sonra trafiğe açık bir şekilde çevredeki vatandaşlar tarafından da kullanılmaya devam edildi. İlginç bir şekilde köprü tabelasının bile koyulduğu bu geçit, biriken suyu daha fazla kaldıramayıp yıkılırken, şans eseri üzücü her hangi bir kaza ise yaşanmadı.

Su tahliye borularına rağmen suyun biriktiği bölgede ulaşım için yapılan bu toprak set araç trafiğine açık tutulurken, şu ana kadar her hangi bir önlem alınmaması ise dikkat çekti.

Geçici bir köprü daha yapılacak

Yapımı devam eden ve bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi beklenen Değirmencik Köprüsü’ndeki çalışmalar sona erinceye kadar, önümüzdeki günlerde bölgede yeniden geçici bir köprü inşa edileceği öğrenildi.

Bölgede 20’den fazla köyün ulaşımını sağlayan ve ‘geçici köprü’ diye adlandırılan setin yıkılmasının ardından vatandaşlar, olması gerektiği gibi ulaşımı Adabaşı Köyü üzerinden sağlamaya başladı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.