Değirmencik Köprüsü ne zaman açılıyor?

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, 20 köyün beklediği ve yapımı devam eden Değirmencik Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Değirmencik Köprüsü ne zaman açılıyor?
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, yapımı devam eden Değirmencik Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Bayburt Çaykara-Of Karayolu üzerinde bulunan Değirmencik köprüsünün bakım ve onarım çalışmaları için ulaşıma kapatılması ve 2014 sonbaharında başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, beraberinde bulunan Ak Parti yönetim kurulu üyeleri ile beraber Değirmencik Köprüsü’nde sona yaklaşan çalışmaları inceledi.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Özbek, "25 köyümüzün kullandığı Değirmencik Köprüsü’nün yapımına 2014 yılında başlandı. Köprü Bayburt’umuzun bu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımı için önemli bir noktada ve bu bölgedeki en önemli köprü konumunda. Tehlike arz ettiği için 2014 yılında yıkılarak yapımına başlandı ve tamamlanmak üzere. 2015 yılında hizmete girecek. Vatandaşlarımız da toprak köprüyü kullanmaktan kurtulmuş olacak" dedi.

Köprünün 22 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğu bilgisini veren Özbek, çalışmalarda sona gelindiğini söyleyerek, “Kış mevsiminin olumsuz hava şartlarına kalınmaması için köprü kısa bir sürede bitme aşamasına geldi" şeklinde konuştu.  

Öte yandan Bayburt Çaykara-Of Karayolu üzerinde bulunan Değirmencik Köprüsü, Karayolları 106. Şube Müdürlüğü tarafından onarıma alınmıştı. Köprünün onarım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılması vatandaşların tepkisine neden olmuştu. 

Kullanılmaz hale gelen ve tehlike arz eden Değirmencik Köprüsü'nün yapımı için trafiğe kapatılması, köprüden ulaşımı sağlayanlar tarafından tepkiyle karşılanırken, köprünün onarım çalışması da tartışmalar nedeniyle bir süre durdurulmuştu. Yenileme çalışmaları daha sonra yeniden başlatılan köprünün önümüzdeki günlerde ise ulaşıma açılması bekleniyor.

D-915 Karayolu üzerinde bulunan ve bölgedeki 20 köyün ulaşımı için önem arz eden Değirmencik Köprüsü Uzungöl'e ulaşımı da sağlıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman Tosun 9 yıl önce

kaç gün oldu bu haberi yapalı. hala bekliyoruz ne zaman açılacak diye!!!

Avatar
salih 9 yıl önce

Sayın Yumak; Polis Okulu 2000 ya da 2001 yılında da kapanmıştı. O zaman nerdeydiniz? Diye sormadan edemiyeceğim.