Köyde 'çoban', buz pistinde 'kral'

Menderes Eren, 4 yıl önce başladığı sürat pateninde, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarında yarı final koşan ilk sporcusu olma başarısına, Katar'da katıldığı şampiyonada 4 altın, 1 gümüş madalya ekledi.

Köyde 'çoban', buz pistinde 'kral'
Erzurum'da ailesiyle birlikte hayvancılıkla uğraşan ve çobanlık yapan Menderes Eren, 4 yıl önce başladığı sürat pateninde, Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarında yarı final koşan ilk sporcusu olma başarısına, Katar'da katıldığı şampiyonada 4 altın, 1 gümüş madalya ekledi.
Palandöken'de çobanlık yaparak geçimini sağlayan Mezher ve Sultan çiftinin 6 çocuklarından en büyüğü olan 21 yaşındaki Menderes, aile mesleği olarak hayvancılık ve çobanlığın yanında sürdürdüğü başarılı eğitim ve spor hayatıyla dikkat çekiyor. 

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğrenim gören ve kayaklı koşuyla başladığı spor yaşamını 2011'de Erzurum'da yapılan Üniversiteler Kış Oyunları'ndan bu yana, sürat pateni branşında sürdüren Menderes Eren, bu dalda kısa sürede önemli başarılara imza attı. 

Almanya'da geçen yıl düzenlenen Sürat Pateni Avrupa Şampiyonası'nda yarı final koşan ilk Türk sporcu olan Menderes, başarı çıtasını yükselterek 19-20 Aralık tarihlerinde yapılan Uluslararası Katar Sürat Pateni Kupası 2015 yarışmasında, Türkiye'ye bireysel olarak 3 altın, 1 gümüş, takım arkadaşı Muhammed Karadeniz ile koştuğu bayrak yarışında da 1 altın madalya kazandırdı. 

Takım içinde "Kral" diye çağrılıyor

Hırsı ve azmi sayesinde kısa sürede milli takım kaptanlığına getirilen ve arkadaşları tarafından "Kral" diye çağrılan milli sporcu, Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'na kota almayı hedefliyor.

Menderes Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce başladığı bu spor branşında başarılı olmak için çok çaba harcadığını ve sonunda takım arkadaşlarıyla birlikte başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Sürat pateninde öncelikli hedefinin olimpiyatlara katılma hakkı elde etmek olduğunu belirten Menderes, "Bir ay sonra Rusya'da Avrupa şampiyonası var. Rusya ile aramızda bazı sıkıntılar olması nedeniyle belki gidemeyebiliriz ama çalışmalara devam ediyorum. İnşallah sıkıntı çözülür ve giderim. Ben orada da en iyi dereceyi elde etmeye çalışacağım. Asıl hedefim, 2018 Kış Olimpiyatları'na kota almak ve orada en iyi dereceyi elde etmek" diye konuştu.

"Çobanlık yapıyor, aileme destek oluyorum" 

Babasının hayvancılık ile uğraştığını ve evlerinin gelirinin bu şekilde sağlandığını anlatan Menderes, şunları söyledi:

"Babam bu şekilde, büyük zorluklar çekerek bizi yetiştirdi. Spora başlamadan önce de babamla birlikte hayvanlara bakıyordum. Okul ve antrenmanım olmadığı zamanlarda da yine gelip babama yardımcı olmaya çalışıyorum. İki kardeşim de şimdi köyde sürünün çobanlığını yapıyor. Boş zamanlarımda ben de onların yanına gidiyorum ve yardımcı oluyorum. Şimdi ben milli sporcu oldum. Ödüllerim ve sağlanan imkanlarla aileme destek olmaya çalışıyorum." 

"Çok şey beklediğimiz bir sporcu"

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu ise Menderes Eren'in büyük maddi zorluklar yaşamasına rağmen bu başarıyı yakaladığını belirterek, kendisinden olimpiyat için önce kota, sonrası için de madalya beklediklerini dile getirdi.

Menderes Eren'in tüm zorluklarına rağmen azmiyle başarılara imza attığını ifade eden Okuyucu, şunları kaydetti:

"Menderes'in yaşam koşulları, maddi olanakları çok parlak değil ancak çok iradeli ve istekli, iyi bir atlet. Menderes devam etti, inat etti, bırakmadı ve Avrupa şampiyonalarında yarı final koşan ilk sporcumuz oldu. Biz olimpiyat için Menderes'ten kota, 2022'de de madalya bekliyoruz. Aynı zamanda üniversite öğrencisi ve çok başarılı. Ailenin en büyük çocuğu. Hem kardeşlerine ağabeylik hem de takımın kaptanlığını yapıyor. Çok şey beklediğimiz, güçlü ve kıymetli bir sporcumuz." AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seko69 8 yıl önce

bu nasıl bir haber? bunu ulusal basında verdi.. böyle bir aşağılama olabilir mi? çobanlık meslek değil mi? kaldı ki adı çobanlık değil sürü yöneticisi.. çoban olmak suçmuş, aptallıkmış, beceriksizlikmiş gibi görülüyor..şu an en iyi iş hayvancılıkta. bu şahısta babasının ineklerine bakıcılık ediyor. yani besicilik.. ahırda ineklere yem verip pistte patenci olamaz mı? bu mu başarı öyküsü?