Köprücü'den cirit sporunun geleceğine yönelik önemli tespitler

Bayburt Atlı Spor Kulübü'nün 9. Olağan Genel kurul kongresi gerçekleşti.

Köprücü'den cirit sporunun geleceğine yönelik önemli tespitler

Bayburt Postası - Bayburt’un namlı ciritçisi Fikri Köprücü’nün emaneti Bayburt Atlı Spor kulübünün mevcut başkanı eğitimci Arif Köprücü güven tazeledi. Köprücü’nün yönetiminde, Erkan Tokay, Hasan Güler, İkram Akburak ve Murat Çağlar görev aldı.

Arif Köprücü, dede yadigarı kulübün yaşaması ve geleceğe emin adımlarla yürümesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, delegelere teşekkür etti.

Görev yaptığı 6 yıllık süre zarfında  ata sporu ciritin tanıtımının iyi yaptıklarını ifade eden Köprücü, cirit sporunun geleceği açısından önemli açıklamalarda da bulundu.

“Tesis açısından bir arpa boyu yol alamadık!”

Bayburt’ta 7 cirit kulübünün var olduğunu bunun cirit sporu için umut verici olarak değerlendiren Köprücü, “Bu şehir ciriti seviyor. Ama üzülerek söylüyorum tesis olarak bir arpa boyu yol alamadık. Kulüp başkanları ve sporcular büyük fedakarlıklar yaparak bu sporu yaşatmaya çalışıyor. Kulüpler münferit olarak kendilerine yer yapsa da şehrimizin bir tesise ihtiyacı var. Tribünü, ahırı ve sosyal tesisleri olan bir tesise ihtiyaç var” dedi.

“Ciriti şehrin dışına çıkarmak gözden çıkarmaktır”

Tarım yerleşkesinde cirit sahası planlandığını fakat cirit sahasının Yeni Şehir Parkı civarında oluşması gerektiğini söyleyen Köprücü, sporun seyirci ile güzel olduğunu, ciriti şehir dışına çıkarmanın gözden çıkarmak olduğunu söyledi.

Bir zamanlar şehrin en merkezi noktasında, Saray Bahçesi’ndeki cirit müsabakalarını hatırlatan Köprücü, ciritin zamanla şehir merkezinden uzaklaştırıldığını, her uzaklaştığında da güç kaybettiğini belirterek, Yeni Şehir Parkı içerisinde gerçekleşecek Dede Korkut Obası projesinin bir an önce başlatılmasını ve bu proje içerisinde yer almayı ümit ettiklerini kaydetti.

Pekmezci'ye teşekkür

Konuşmasında Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci'ye ata sporu cirite verdiği destekten dolayı teşekkür eden Köprücü, Başkan Pekmezci'nin 7 atlı spor kulübüne de destek verdiğini kaydetti. 

Köprücü, konuşmasını şu temennilerle tamamladı:

“Bayburt Tarih ve Kültür şehridir diyoruz. Çok güzel bir ifade ama soyut bir ifade. Bu ifadeyi somut hale getirmeliyiz . Cirit bu noktada somut olarak karşımızda. Biz dedelerimizden devraldığımız bayrağı gücümüz yettiğince taşıyacağız. Yaşasın Türk töresi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 3 yıl önce

Başkan 1980 den sonra yok olan ciritin 1992 de belediye tarafından tekrar kurulduğunu hatırlamaz isen kimse sana hak vermez

Avatar
kadir 3 yıl önce

öncelikle başkan ve yönetimine hayırlı olsun . ancak hayret ederek ve üzülerek izlediğim bir konu var. bayburtta birileri bir yer ihtiyacı duysa hemen yenişehir parkı akıllarına geliyor. mevcutta yenişehir parkı karşısında zaten bir cirit sahası var gidin oradan bahsedin,niye yeni şehir parkı. dokunmayın yenişehir parkına mevcut parkı daha da geliştirek ve güzelleştirerek mevcut kullanım şeklinde insanların istifadesine sunur