Kenyalı rakibine tek raund bile vermedi

Milli Boksör Onur Şipal, Kenyalı rakibini sayı ile eleyerek bir üst tura çıktı.

Kenyalı rakibine tek raund bile vermedi
Bayburt Postası - Milli Boksör Onur Şipal, Kenyalı rakibini sayı ile eleyerek bir üst tura çıktı. AIBA Pro Boxing ikinci tur maçında Kenyalı rakibi Rayton Okwiri ile karşılaşan Onur Şipal ringte fırtına gibi esti.

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleşen maçta  Azerbaycan halkı Onur Şipal’i yalnız bırakmadı. İzleyicilerin sevgi gösterileri ile maça çıkan ve maç boyunca da sporseverlerden destek alan Şipal, 6 raund üzerinden gerçekleşen müsabakada rakibini 6-0 sayı ile mağlup ederek, olimpiyatlara direk katılma yolunda bir engeli daha geride bıraktı.

Türk Milli Takımı ve Bayburt Boks takımının antrenörü Seyfullah Dumlupınar nezaretinde maça çıkan Şipal, 6 raundunda üstün performans sergilediği maçın ardından İdman Azerbaycan televizyonuna bir açıklama yaptı.

Maç boyunca kendisini destekleyen Azerbaycanlı seyircilere teşekkür eden Şipal, “Beni destekleyen Azerbaycanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye ve Azerbaycan kardeştir. Sağ olun, var olun, Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Maç sonrası Bayburt Postası'na açıklamada bulunan antrenör Seyfullah Dumlupınar ise, "Profesyonel boksta daha gidecek çok mesafemiz var. Onur Şipal bugün çok iyi bir maç çıkardı. Kendisini tebrik ediyor, galibiyeti Bayburt, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Türk Milli Takımına armağan ediyoruz" dedi.       

Öte yandan AIBA Pro Boxing ikinci turu da kayıpsız geçen Şipal, Aralık ve Ocak ayında iki maç daha yapacak. Şipal, 2 maçı da kazanması halinde olimpiyatlara direk katılma hakkı kazanacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aykut Gürbüz 9 yıl önce

Allah yardımcın olsun abi