İlker attı, Zülküf kurtardı, Bayburt Özel İdarespor 'play-off'ta

Bayburt Özel İdarespor, ligin son maçında Tekirdağ ekibi Ergene Velimeşespor'u tek golle geçip, ligi 66 puanla tamamlayarak, play-off mücadelesine katılmaya hak kazandı.

İlker attı, Zülküf kurtardı, Bayburt Özel İdarespor 'play-off'ta

Bayburt Postası - Bayburt Özel İdarespor, İlker’in ilk yarıda attığı tek golle üç puan alarak, play-off mücadelesine kaldığı maçta, kaleci Zülküf de rakibin önemli gol pozisyonlarına geçit vermedi. Karşılaşmanın ardından Ergene Velimeşespor ise 3. Lig’e düştü. 

Saat 14.00 itibariyle taraftarlar şehir merkezindeki buluşma noktalarından tezahüratlar atarak stadyuma yürüdü. 

Davul-zurna çalınan stadyum girişindeki bilet gişelerinde yoğunluklar yaşandı.  

Sezonun en ilgi gören maçında 3 bin kişilik tribünler tamamen dolarken, yeni yapılan tribünler de ilk kez seyirciye açıldı. Yaklaşık bin seyirci de yeni tribünlerden maçı takip etti. 

Saat 15.00’te Gençosman Stadyumu’nda 4 bin seyirci önünde oynanan karşılaşmayı Caner Ak, Mehmet Pekmezci, Şeyhmus Baysal üçlüsü yönetti. 

4. dakikada Emre Şahin’in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu İlker Sayan kafa vuruşu ile filelerle buluşturdu. 1-0

27. dakika Yakup Alkan serbest vuruş top direğin üstünden dışarı çıktı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı Bayburt Özel İdarespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Maçın ikinci ayrısı daha heyecanlı başladı. 53. dakikada her iki kalede de net gol pozisyonları yaşandı. 

Ergene Velimeşespor’dan Yasin Dülger’in ceza sahası içindeki vuruşunu Zülküf ayağı ile çelerken, aynı pozisyonun devamında İlker’in şık ara pası ile önüne servis ettiği topu Onur Kolay dışarı attı. 

60. dakikada sağ taraftan yapılan ortada topun gelişine Tayyib yatarak vurdu. Tribünlerden alkış alan vuruşta top direği yalayarak dışarı çıktı.

66. dakikada Onur Kolay’ın ceza sahası içinde verdiği pasta topa gelişine vurup gol yapmak yerine, topu durmayı seçen İlker Sayan pozisyonu kaçırdı.   

75. dakikada Ergene Velimeşespor’dan Metehan Genç’in girdiği net gol pozisyonunda kaleci Zülküf Özer geçit vermedi. 

Karşılaşma Bayburt Özel İdarespor'un 1-0 üstünüğüyle sona erdi.

Maç sonunda oyuncular ve taraftarlar uzun süre galibiyeti kutladı. 

Play-off’ta rakip 1461 Trabzon FK

Öte yandan lig şampiyonu Sakaryaspor PTT 1. Lig’e yükselirken, lig ikincisi 1461 Trabzon FK, lig üçüncüsü Bodrumspor, lig dördüncüsü Sivas Belediyespor ile lig beşincisi Bayburt Özel İdarespor play-off mücadelesi oynamaya hak kazandı. 

Statü gereği lig beşincisi ile lig ikincisi; lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü belirlenen takvime göre önümüzdeki günlerde mücadele edecek. Bayburt Özel İdarespor’un 1461 Trabzon FK ile Bodrumspor’un ise Sivas Belediyespor ile oynayacakları maçların ardından, her iki maçın kazananı arasında final maçı oynanacak. 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’tan çıkan takım TFF 2. Lig Beyaz Grup’un play-off mücadelesinde finalde çıkan takımla oynayacak ve yenen takım, her iki grubun şampiyonlarının ardından  PTT 1. Lig’e yükselen üçüncü takım olacak. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERSERIKRAL69 2 yıl önce

Tebrikler memleketim.

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

BAYBURT SPOR TEBRİK'LER BAŞARILAR...

Avatar
Vatandaş 2 yıl önce

İkinci yarı iyi değildik. İlker, Sefa ve Zülküf gibi birkaç oyuncumuz iyidi. Tayyib yerine Ömer daha iyi olur. Hocayı da tebrik ederiz Trabzon maçında iyi bir oyunla alırız İnşAllah. Başarılar

Avatar
Misafir 2 yıl önce

Bayburt Özel idarespor'u ve şehrimin takımını centilmence ve destekleyen taraftarı tebrik ediyorum.Playoff maçlarında da bugün olduğu gibi misafir takımları bizlere yakışan şekilde ağırlayan ,sadece kendi taraftarını
destekleyen,nezih bir ortam temennisi ile başarılar dileriz...