Başarısı tesadüf değil!

Bayburt Postası - Bayburt İl Özel İdarespor Antrenörü Şükrü Kayalı, istatistikleri alt üst etti. 2002 yılından bu yana amatör lig ve altyapı liglerine adeta ambargo koyan Kayalı, takımıyla birlikte 10 yılda 9 kez kazandığı Amatör Lig Şampiyonluğu ile Bayburt’ta ulaşılması zor bir başarıyı elde etti.

Başarısı tesadüf değil!

Hırslı, azimli, inatçı: İstatistikleri altüst eden adamBayburt Postası - Bayburt İl Özel İdarespor Antrenörü Şükrü Kayalı, istatistikleri alt üst etti. 2002 yılından bu yana amatör lig ve altyapı liglerine adeta ambargo koyan Kayalı, takımıyla birlikte 10 yılda 9 kez kazandığı Amatör Lig Şampiyonluğu ile Bayburt’ta ulaşılması zor bir başarıyı elde etti.

Göreve geldiği günden itibaren altyapıya yönelik çalışmalarıyla da tanınan teknik adam,  şampiyonluk kariyerinin yanı sıra Bayburt futboluna kazandırdığı yeteneklerle de dikkat çekti. 1990 yılında kurulan, -eski adıyla Köy Hizmetlerispor- yeni adıyla İl Özel İdarespor’u Bayburt’ta başarının adresi haline getiren Kayalı, hedefine adım adım ilerliyor.

Bayburtspor’un profesyonel ligden düşmesinin ardından hedefine hep profesyonel ligleri koyan ve takımına 3. Lige yükselme maçlarında bir yarı final, bir de final oynatan başarılı teknik adam, takımı ile birlikte profesyonel lige yükselme iddiasını sürdürüyor.

Altyapının her kademesinde İl Özel İdarespor gerçeği

Geçmiş yıllarda Bayburtspor altyapısından gelen futbolcuların rağbet gördüğü Bayburt’ta artık İl Özel İdarespor altyapısından yetişen sporcular daha çok dikkat çekiyor. Bunda kuşkusuz İl Özel İdarespor Antrenörü Şükrü Kayalı'nın etkisi var.

İl Özel İdarespor’da tam 9 yıl süreyle antrenörlük görevini sürdüren Kayalı, antrenörlük kariyerine istikrarlı bir şekilde devam ederken, altyapıya yönelik çalışmalarıyla da takdir topluyor.

Futbolu yaşam şekli haline getiren ve Bayburt futboluna çok önemli katkılar sunan Kayalı’nın spor tesislerine uğramadığı gün sayısı oldukça az. Kazandığı şampiyonluklarla her yıl yükselişini sürdüren teknik adam, kulübünü de adeta bir futbol okuluna çevirdi.

Her yaştan sporcuya sahip olan İl Özel idarespor Kulübü’nü profesyonel bir görüntüye kavuşturan Kayalı, yardımcısı Halim Başyiğit ile birlikte büyük çaba göstererek, tam 145 faal sporcunun başında, kalabalık genç gruplarından yeni futbolcular keşfetmeye devam ediyor.

Trabzonspor ve Samsunspor’da futbolcuları var

Bayburt’ta altyapıdan yetiştirdiği isimleri bölgeye taşıyan Kayalı, büyük takımların seçmelerine de futbolcu götürüyor. Süper Lig’in 4 büyük takımından biri olan Trabzonspor’un her yıl tekrarladığı altyapı seçmelerine yeni yeni yetenekler götürürken, Elazığspor, Ankaraspor ve Gümüşhanespor gibi profesyonel takımların alt yapısına da futbolcu kazandırdı. Geçtiğimiz yıl Trabzonspor U-15 takımında forma giyen Emin Mert Yılmaz ve Samsunspor U-17 takımında ter döken Bayram İspirli gibi yetenekler son yetiştirdiği futbolcular oldu.   

6 ligin 5’ine ambargo

Profesyonel takımı olmayan fakat profesyonel anlayışla yönetilen İl Özel İdarespor Kulübü, Bayburt’ta oynanan tüm liglerde zirve yaptı.

Halim Başyiğit... Profesyonel takımı olmayan fakat profesyonel anlayışla yönetilen İl Özel İdarespor Kulübü'nün elde ettiği başarılarda onun da emeği var...Altyapıya yönelik yürüttüğü çalışmaları, şampiyonluklarla taçlandıran Kayalı, takımıyla birlikte 2011-2012 yılı futbol sezonunda liglere kelimenin tam anlamıyla ambargo koydu. Şükrü Kayalı yönetimindeki İl Özel İdarespor, Bayburt’ta oynanan 6 futbol liginin 5’inde şampiyon olmayı başardı. Takımıyla çıktığı tüm liglerde neredeyse tüm maçları kazanmayı başaran Kayalı, Amatör Küme Büyükler Ligi başta olmak üzere, U-19, U-16, U-15 ve U-14 liglerinde şampiyon oldu.

Kayalı’nın takımı İl Özel İdarespor Kulübü, sadece U-17 Ligi’nde averajla ikinci oldu.

İlk kez BAL Ligi temsilcimiz oldu

Daha önce profesyonel lige yükselme gruplarında 2006-2007 sezonunda Adana’da final, 2008-2009 sezonunda ise Ankara’da yarı final gören Kayalı, bu defa hedefi ıskalamak istemiyor.

Geçtiğimiz yıl Amatör Küme Büyükler Ligi’nde şampiyon olarak Bayburt Belediyespor ile baraj maçına çıkan İl Özel İdarespor maçtan 2-0 mağlup ayrılmıştı. BAL Ligi yükselme maçında bu yıl yeniden karşılaştığı Bayburt Belediyespor’u 3-0 mağlup etmeyi başaran İl Özel İdarespor, 2012 - 2013 sezonunda BAL Ligi temsilcimiz oldu. 

Kayalı: “Tüm Bayburt, bayrakları hazırlasın”

BAL Ligi yükselme maçında Bayburt Belediyespor’u 3-0 mağlup etmeyi başaran İl Özel İdarespor, BAL Ligi temsilcimiz oldu...BAL Ligi yükselme maçının ardından Bayburt Postası’na önemli açıklamalarda bulunan Kayalı, önümüzdeki yıldan itibaren Bayburt'un eski yıllardaki gibi bir futbol şehri haline geleceğini söyledi.
 
İl Özel İdarespor kulübü olarak tek hedeflerinin profesyonel lige yükselmek olduğunu söyleyen Kayalı, “Biz kendimizi henüz başarılı olarak görmüyoruz. Çünkü hedefimize henüz ulaşmadık. Profesyonel lige susamış Bayburt’ta hedefimize mutlaka ulaşacağız. Altyapı problemimiz yok, kulübümüzün sporcu düzeyinde profesyonel lige yükselmesinin önünde de hiçbir engel yok. İnşallah önümüzdeki yıl bu hedefimizle BAL Ligi'nde mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İl Özel İdarespor’un Bayburt’taki amatör takımlarından biri olduğunu ve son yıllarda taraftar düzeyinde de sahip çıkıldığını belirten Kayalı, “Tüm Bayburt halkı bayrakları hazırlasın, çünkü hedefimiz büyük. Bayburt profesyonel takımına bizimle kavuşacak” dedi.

Bu yıl BAL Ligi’ne yükselme başarısını da değerlendiren Şükrü Kayalı, “Başarı bir ekip işi. Futbolculuk dönemlerimden itibaren yaklaşık 20 yıldır birlikte olduğumuz yardımcı hocam aynı zamanda beden eğitim öğretmeni Halim Başyiğit hocamız var. Kendisinin başarıda büyük emekleri var. Yine aynı şekilde tüm kurum personeli ve İl Özel İdarespor Genel Sekreteri Ziyaettin Babacan’ın da emekleri çok büyük. Ben hepsine sizler aracılığı ile teşekkürlerimi sunuyorum “ diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.