“Artık bordo-mavi forma altında ter dökecek”

Bayburt İl Özel İdarespor altyapıya verdiği önemin karşılığını almaya devam ediyor. Önceki yıllarda profesyonel futbol takımlarının altyapılarına verdiği futbolcuların ardından bu yılda Emin Mert Yılmaz’ı Trabzonspor’a kazandıran İl Özel İdarespor’un başarılı hocası Şükrü Kayalı, "Bizim için yeni bir şey değil.  Daha öncede 5 futbolcumuzu yine büyük takımların altyapılarına kazandırmıştık” dedi.

“Artık bordo-mavi forma altında ter dökecek”

Kayalı : ''Altyapıya önem vermek fedakârlık ister''Bayburt İl Özel İdarespor altyapıya verdiği önemin karşılığını almaya devam ediyor. Önceki yıllarda profesyonel futbol takımlarının altyapılarına verdiği futbolcuların ardından bu yılda Emin Mert Yılmaz’ı Trabzonspor’a kazandıran İl Özel İdarespor’un başarılı hocası Şükrü Kayalı, "Bizim için yeni bir şey değil.  Daha öncede 5 futbolcumuzu yine büyük takımların altyapılarına kazandırmıştık” dedi.

Kayalı : “İl Özel İdarespor bu konuda marka olmuştur”

Diğer futbolcularda olduğu gibi Emin Mert Yılmaz’ı da Trabzonspor altyapısına kazandırdıkları için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kayalı, "Geçen yıl U-14 grup maçlarında Trabzon'a gitmiştik. Orada yaptığımız maçlarda Emin Mert oynadığı futbolla Trabzonspor’un dikkatini çekmişti. Bunun üzerine Trabzonspor bizlerle irtibata geçerek seçmelere davet ettiler. Yaklaşık bir ay önce Emin Mert’le beraber seçmelere gittik. Bir hafta boyunca yapılan idmanlarda Emin Mert'i beğendiler ve bir kaç gün içerisinde kendisini Trabzonspor’a  teslim edeceğiz. Bu konuda İl Özel İdarespor olarak bunun onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim Trabzonspor’a daha önce verdiğimiz 2 futbolcumuz orada yoluna devam ediyorlar. Ayrıca Erzincanspor’a ve Kelkitspor’a da 2'şer futbolcu verdik. İl Özel İdarespor bu konuda marka olmuştur” diye konuştu.

Kayalı, Bayburt’taki amatör kulüplerde hazıra konma hastalığının var olduğunu, aslında her takımın kendi altyapısına önem vermesi gerektiğini dile getirerek, altyapıya önem vermenin bir fedakârlık gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Trabzonspor’a transfer olduğum için çok mutluyum”

Bundan sonraki futbol yaşantısında bordo-mavili forma için ter dökecek olan Emin Mert Yılmaz ise duygularını şöyle dile getirdi: "1997 doğumluyum. Yaklaşık 5 yıldır İl Özel İdarspor’da futbol oynuyorum. Bayburt’ta yeterince başarılarımız oldu. Geçen yıl gittiğimiz turnuvalarda Trabzonspor karşısında oynadığım futbol beğenildi. Sonuçta Trabzonspor’a transfer olduğum için çok mutluyum. Öncelikle hocam Şükrü Kayalı’ya ve bu imkânları bana sağlayan yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Eğitimim konusunda herhangi bir sorun yaşamayacağım. Trabzon’da Spor Lisesi’ne kaydımı yaptırdım ve orada eğitimime devam edeceğim.”

Başarılı hoca Şükrü Kayalı ve Trabzonspor’un çiçeği burnunda transferi Emin Mert Yılmaz’a başarılar dilerken, İl Özel İdarespor camiasını kutlarız.  

Fotoğraflar: Ümit Kondolot

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.