Unutulan sanat, bu sergide

Tekin Koçan’ın camaltı resim tekniği çalışmalarından oluşan Camaltı Resim Sergisi City Hotel Ayığışı Sanat Galerisi’nde açıldı.

Unutulan sanat, bu sergide

Bayburt Postası - Tekin Koçan’ın camaltı resim tekniği çalışmalarından oluşan Camaltı Resim Sergisi City Hotel Ayığışı Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına sanatçının dostları, Bayburtlular Derneği yöneticileri ile sanatseverler katıldı.

Camaltı kolaj eserlerin yer aldığı sergide Mimar Sinan serisi, el ve kuş serisi ile geleneksel Osmanlı minyatürleri transfer baskı yapılarak işlenmiş, sentetik boya ve püskürtme tekniğiyle çalışılmış 27 eser yer alıyor.

Camaltı resim sanatının teknolojinin gelişimiyle yok olmaya başladığını ifade eden Koçan, “Geleneksel camaltı resim tekniği resim eğitimi almayan zanaatkarlar ünlü sanatçıların eserlerini camaltına resmediyorlardı. Camaltı eserler, ibadethanelerde, dükkanlarda bereket getirsin diye asılırdı. Bu bir gelenek haline gelmişti. Teknolojinin gelişimiyle camaltı resim tekniği de yok olmaya başladı." diye konuştu.

Bayburt’ta doğan Tekin Koçan Marmara Üniversitesi G.S.F. Heykel Bölümü’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi G.S.F. Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. Anadolu Üniversitesi G.S.F. Resim ve Heykel Bölümlerinde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Add.- AİAP Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği Üyesi. Yeditepe Üniversitesi G.S.F.’de Öğretim Görevlisi olarak Görev yaptı. Afyon Kocatepe Üniversitesi G.S.F.’de Öğretim Görevlisi ve Seramik Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Heykel Anasanat Dalında yüksek lisansını ‘Camın Kullanım Alanları, Estetik Öğeler, Değerleri’ konulu tezini vererek tamamladı. 2003-2009 Çankaya Üniversitesi Plastik Sanatlar Biriminde Öğretim Görevlisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Birim Başkanı olarak görev yaptı. Çalışmalarını Bayburt ve Ankara’da sürdürüyor. Bugüne kadar pek çok karma ve kişisel sergilere katılan Koçan’ın resmi kurum ve kuruluşlarda birçok eseri yer almakta. Tekin Koçan’ın Camaltı Resim Sergisi 23 Mart tarihine kadar City Hotel Ayışığı Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Haber: ankayasam.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.