Unutulan sanat, Bayburt Üniversitesi'nde

Tekin Koçan’ın camaltı resim tekniği çalışmalarından oluşan Camaltı Resim Sergisi Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde açıldı. Sergi açılışına Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı...

Unutulan sanat, Bayburt Üniversitesi'nde

Bayburt Postası - Tekin Koçan’ın camaltı resim tekniği çalışmalarından oluşan Camaltı Resim Sergisi Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde açıldı. Sergi açılışına Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Heykeltraş - ressam Tekin Koçan, Cumhuriyet Bayramının 90. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen serginin amacının geleneksel Camaltı tekniğini günümüze kadar getiren sanatçılara bir saygı niteliğinde olduğunu ifade ederek,  endüstriyelin gelişmesi ile camaltı resim tekniğinin yok olmaya başladığını söyledi.

Koçan, “Usta-çırak ilişkisi de olmadığından biz çağdaş sanatçılar geleneksel kültürü alıp bunu nasıl işleyebiliriz noktasında üretiyoruz. Camın kullanım alanları çoktur. Camı teknik olarak arkadan işlemek, ters işleyip düz bakmak zorundayız. Aslında cam için söylenecek çok şeyler var. Cam için ikiyüzlüdür derler. Sırları saklamaz derler. Biz ise resmi arkadan işleyerek fiks ediyoruz ve bu resimleri sağlıyoruz” dedi.

Camaltı resim tekniğini yaşatmak adına ısrarla bu çalışmayı sürdürdüğünü belirten Koçan, “Çünkü yok oluyor. Her yörenin kendi içerisine baktığınız zaman camı mutlaka arkadan işlemiştir. Bir hafta süreyle sanat severlerin beğenisine sunduğumuz sergide 24 eser yer almakta” diye konuştu.

Resim sergisini ziyaret eden Rektör Coşkun ve akademisyenler sergiye büyük ilgi gösterdi. Rektör Coşkun resimleri tek tek inceleyerek teknikleri ve hikayeleri hakkında bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.