Bayburt Üniversitesi ambulans hibe etti

Bayburt Üniversitesi, envanterine kayıtlı bulunan tam donanımlı bir adet ambulansı, düzenlenen protokolle Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü'ne hibe etti...

Bayburt Üniversitesi ambulans hibe etti

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, envanterine kayıtlı bulunan tam donanımlı bir adet ambulansı, düzenlenen protokolle Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü'ne hibe etti. Bayburt Valisi Hasan İpek'in de katıldığı törende tam donanımlı 112 ambulansının anahtarlarını Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek’e teslim eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, "Bizde bulunan ambulansı kullanabilecek ekipmana sahip değildik. Şu anda üniversitemizin sağlık bilimleri ile ilgili bir fakültesi henüz yok. Dolayısıyla zamanında alınmış ama istifade edemediğimiz bu ambulansın halkımıza hizmet etmesini istedik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bayburt İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek ise Bayburt’a getirdiği canlılık ve kent halkının gözünde büyüyen Bayburt Üniversitesi’nin Bayburt’a yaptığı hizmetlere ambülans hibesiyle bir yenisinin  eklendiğini kaydederek acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Müdürlüğüne 143 bin lira değerinde tam donanımlı 2012 model Mercedes Benz sprinter marka  bir adet ambulans hibe ettiği için Bayburt Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Nisan 2012 tarihinde yayınlanan “Ambulans ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik ile kişi veya kuruluşların ambulans hibelerinin kabul edildiğini belirten Özbek, "Bu kapsamda üniversitede mevcut olan tam donanımlı Mercedes marka ambulansı bize hibe etmeleri konusunda kendilerine istekte bulunduk. Hizmetlerde kullanmamız adına ambulansı bize verebileceklerini söylediler. Son aşama olarak bugün anahtar teslim töreninde burada bulunuyoruz. Biz Bayburt ili olarak yaklaşık 7 istasyonda 9 ekiple hizmet veriyoruz. 100 personelimiz ile Bayburt’un geneline acil sağlık hizmetleri götürüyoruz. Bu güne kadar 2012 yılı içerisinde toplam vaka sayımız 5 bin 600. 2013 yılı bugünkü tarih itibariyle de 4 bin 320 vakamız olmuş. Bu vakalarda Sağlık Bakanlığının hedef koyduğu kalite standartlarının üzerinde bir hizmet götürüyoruz. Şehir merkezinde ilk 10 dakikada ulaşılabilirliğimiz vakalar yüzde 98. Kırsalda ilk 30 dakikada ulaşılabilirliğimiz yüzde 100. Bu manada gerçekten Türkiye’nin en iyilerinden birisiyiz. Bu ambülansla beraber 17 ambulansımız oldu" dedi.

Özbek, ambulansın üzerine ‘Bayburt Üniversitesi’nin hediyesidir’ şeklinde bir yazı yazacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber: Bayburt Üniversitesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.