Yücel: "3600 Ek Gösterge için milyonlarca memur CHP iktidarını bekliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkan Vekili Haktan Yücel, "Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz" dedi. 

Yücel: "3600 Ek Gösterge için milyonlarca memur CHP iktidarını bekliyor"

Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkan Vekili Haktan Yücel, 24 Haziran seçimleri öncesi AK Parti tarafından millete sözü verilmesine rağmen çözüme kavuşmayan memurun 3600 ek gösterge talebinin CHP iktidarında karşılanacağını belirtti. Yücel, "Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz" dedi. 

Konuyla ilgili parti binasında açıklamada bulunan Haktan Yücel, “3600 Ek göstergenin milyonlarca memur için hayati önem taşıdığını belirterek, "Memurlar geçinemiyor, İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi. AKP Genel Başkanı her defasında “dünya 5’ten büyüktür” derken, 5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı. Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür?" dedi. 

Yücel'in açıklmasında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün Türkiye’nin her yerinde, iktidar tarafından 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir bir adım atılmayan bir vaadi, bir sözü, gerçekleştirilmeyen bir müjdeyi dile getirmek için toplandık.

Bugün ülkenin her yerinde 3600 Ek Gösterge hakkı için yıllardır bekleyen, milyonlarca memurumuzun sesi olmak için buradayız.

Türkiye’de milyonlarca kamu çalışanı Devletine verdiği hizmetlerin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunuyor; çalışırken de emekli olduğunda da insanca yaşayabileceği bir ücret talep ediyor.

Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor.

Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor.

24 Haziran Seçimleri öncesi AKP Genel Başkanı ne demişti:

“Bir müjdemiz var:

Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakârca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz.”

Peki, ne oldu?

AKP’nin Seçim Beyannamesinde bile yer almayan, yalnızca lafla taahhüt ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili Genel Seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadı.

Milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi.

Hemen her kesimde olduğu gibi 3600 Ek gösterge sözü verilen milyonlarca memurumuz da iktidar tarafından bir kez daha yüz üstü bırakıldı.

“3600 Ek gösterge”, çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurumuz için hayati önem taşıyor.

Memurlar geçinemiyor, 

İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi.

AKP Genel Başkanı her defasında “dünya 5’ten büyüktür” derken,

5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı.

Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür?

İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor?

Kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödeyen iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Bu yılın sadece ilk 8 ayında, ballı müteahhitlere 20 milyar TL’ye yakın garanti ödemesi yapan iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Biliyoruz ki, ülkemizin kaynakları memurlarımızın 3600 Ek gösterge hakkının karşılanması için fazlasıyla yeterli.

Bu kaynakların halka aktarılmaması ise bilinçli bir tercihtir.

Bu ülkenin namuslu dürüst ahlaklı memurları çalışmaları karşılığında hakkı olanı istiyorken İktidar yine bir sonraki seçimde 3600 ek göstergeyi müjde diye duyuracak.

Yıllardır halkın kaynaklarını yandaşlara ve tefecilere dağıtırken, milyonlarca memurun insanca yaşam hakkı hiçe sayılıyor.

Son olarak 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımıza bir söz de Çalışma Bakanlığı tarafından verildi. Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 Ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi. 

Her zaman olduğu gibi yine 3600 Ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı.

Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor.

Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor.

Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor.

İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen;

Öğretmenlerimizin, tüm Sağlık Çalışanlarımızın, Polislerimizin, Din Görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz.

İktidarın yıllardır yaptığı umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vereceğiz."

Anahtar Kelimeler:
Haktan Yücel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2 yıl önce

Herhalde bu millet sizin deprem parasıyla memur maaşlarını ödediğinizi milletin kuyruklarda yağ mazot beklediğini hastanelerde hastaların rehin alındığını unutmadı şimdi sallıyorsunuz

Avatar
Yavuz 2 yıl önce

Ayrıca o deprem parası dediğin de özel iletişim vergisi ve hala toplanıyor ezberci kardeş. Üstelik 99 depreminde chp iktidarda değildi, iktidar ortağı mhp idi hatırlatayım da bugünkü iktidar ortağına salladığını idrak et chp ye sallarken. Ad hominemi bile usulsüz yapıyorsunuz arkadaş ya

Avatar
Ozan 2 yıl önce

3600 ile 2200 arasında 1400 rakamı var. HER memura polis, imam, hemşire ayırımı yapmaksızın mevcut ek göstergelerine 1400 rakamını ekleyin ve adil bir uygulama olsun.

Avatar
Yavuz 2 yıl önce

Birincisi, bu devletin tarihinde memur maaşlarını ödeyemediği olmamıştır, bu teknik olarak da imkansızdır zira memur maaşları tl olarak ödenir. İkincisi yağ mazot kuyruğu Kıbrıs harekatından ve öncesindeki küresel opec petrol krizinden kaynaklanmaktaydı, halkta para vardı ancak ithal ürün olduğu için arz yeterli değildi, şimdi ise ürün var lakin halkta para yok. Üçüncüsü hastalar şimdi de evde aylarca sıra bekliyor basit bir ultrason için araştırma hastanelerinde aylar sonrasına gün veriliyor ancak paranız varsa o gün dahi ücretli çekiliyor ultrason. Demem o ki artık takım tutar gibi parti tutmayın, adil şahitler olun. 3600 vaadini vereli 39 ay olmuş hani nerde diyeceğinize böyle desteksiz klişe sallarsanız sizi daha çok ağlatırlar, selametle

Avatar
Osman 2 yıl önce

"Doktor ile Hemşirenin, Sağlık Memurunun; İmam ile Müftünün; Emniyet Müdürü ile Polis Memurunun; Hakim-Savcı ile Gardiyanın bir farkı olmasın" mantığını kesinlikle kabul etmiyorum. Makama ve göreve göre katsayı uygulaması olduğu gibi devam etmeli.
Bu şekilde algı oyunlarını millet yemiyor. Başka yollar deneyin artık.

Avatar
Orhan 2 yıl önce

Murat bey öncelikle şunu kabullenelim o bahsettiginiz yillarda devletin geliride gideride belliydi bunlari göz önüne alalim.Hangi zihniyet olursa olsun ben asla bu zamana kadar chp ye oy vermedim ama imkansizlik icinde olan bir iktidar parti o dönemlerde hangisi olursa olsun ayni şeyler yaşanirdi.Gelelim şimdiki iktidar partiye devlete giren paranin haddi hesabi yok.Ha diyeceksinki nerden geldi bu kadar para bu iktidara sayisiz karsiligi var hangisi diyeyim yillardir satip satip yedikleri fabrikalar devlet kurumlari.Uçan kuştan alinan vergiler,Üzerinden gecmedigin köprünün vergisi,fahiş fiyatlarla otoyol vergileri,merkez bankasindan basilan karsiliksiz paralar daha neler var neler saymakla bitmez.O bahsettigin kuyruklar varya suan internette bak izlersin o belgeselleri ama bir yandanda akp nin yolsuzluklarinida izleyin..!!

Avatar
Yusuf 2 yıl önce

Cumhuriyet Halk partisi gitsin öncelikle terörle arasına mesafe koysun.Ülkeyi zırt pırt ABD ye ve Avrupa'ya şikayet etmesin,milli ve yerli olsun ondan sonra milletten oy istesin.Tabi bunları yapabilirse.