İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu YRP'den istifa etti!

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinden istifa etti.

İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu YRP'den istifa etti!

Bayburt Postası - Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partisinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığını söyleyerek istifa ettiğini açıkladı.

31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti ile görüşen ancak anlaşamayıp pek çok şehirde kendi adaylarını çıkaran YRP’nin İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu partisinden istifa etti.

Pamukçu istifa gerekçesi olarak “partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını” gösterdi.

Pamukçu açıklamasında şöyle dedi:

“Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım.”

1995 yılında Refah Partisi'nden, 1999 seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Bayburt Milletvekili olarak seçilen Pamukçu, 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimlerinde Refah Partisi’nden Bayburt Milletvekili olarak 20. Dönem Parlamento çalışmalarına katıldı. Bu dönemde TBMM Kit Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu. “Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı” yaptı.

18 Nisan 1999 Milletvekili Genel Seçimlerinde Fazilet Partisi’nden yeniden Bayburt Milletvekili olarak parlamentoya giren Pamukçu, 2023 yılında gerçekleşen genel seçimlerde ise Yeniden Refah Partisi 28. dönem İstanbul Milletvekili seçilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Suat Pamukçu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 2 ay önce

Millet Vekillerinin istifa edip başka partilere geçmeleri kesinlikle yasak olmalı.

Avatar
can 2 ay önce

adamın istediği adayları niye belediye başkan adayı göstermediniz işte böyle istifa eder...al gülüm ver gülüm

Avatar
Ozan 2 ay önce

Vekil bir dönemde Bayburt tan vekil olmuştu. Bir dikili taşı bir hizmeti var mı ki? Yok. Maaş aldı yan gelip yattı durdu.

Avatar
Vatandaş 2 ay önce

Bayburta geçmişte hiçbir katkısı olmamış bu kişi partinin sayesinde iki dönem vekil oldu yine yeniden refah partisi sayesinde vekil seçildi bunun ki nankörlük yükselen refah partisinin önünü hiçkimse kesemez vekilliktende istifa etmeli.

Avatar
yusuf 2 ay önce

artık eski yüzlerden kına geldi bir gidin artık

Avatar
Hakan 2 ay önce

Yeniden refah yeni yüzlerle yeniden gelecek istifa eden vekillikten de istifa etmeli