TGK 16. Başkanlar Kurulu Ardahan’da toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 16. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Ardahan'da yapıldı.

TGK 16. Başkanlar Kurulu Ardahan’da toplandı
Bayburt Postası - Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği organizesinde, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, TGK'nin diğer yetkilileri ve birçok ilden gazeteciler cemiyetlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıya Bayburt’tan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ile Sadık Yavuz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nuri Kolaylı, Deniz Başlı'ya yaptığı güzel organizasyondan dolayı teşekkür ederek, Ardahan'ın kendilerine çok farklı bir ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Kolaylı, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, "Yeni sistemle Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi önemli bir kurumda yeniden bir yapılanmaya gidildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı, bu nedenle gazetecileri ve gazete sahiplerini yakından etkileyen bir yapı. Bizim etkinliğimizin sürmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı ile iletişim halinde olmamız lazım." dedi.

Gazeteciliğin birçok sorunu olduğuna değinen Kolaylı, "Öncelikle basın özgürlüğü sorunumuz, ciddi bir sorun. Basın mesleği odalarımız yok. Bunun yasalaşması lazım. 212 sayılı yasaya tabi çalışanlar ve çalıştıranlar arasındaki münasebetin düzenlenmesi, yasanın yeniden ele alınması lazım. Bunun gibi birçok mesele var. Basın İlan Kurumu (BİK) mevzuatı konusunda bir takım girişimler olduğunu biliyoruz. Bunun gazeteler lehine iyileştirilmesi için özel çaba sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dijitalleşmenin bir tehlike olduğunu vurgulayan Kolaylı, bunu gazeteler lehine çevirmek, en az maddi hasarla atlatmak için çok yoğun çaba sarf ettiklerini, bu konuda gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse de TBMM'ye rapor sunacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantı, Kolaylı'nın konuşmasının ardından katılımcıların meslekteki sorunları değerlendirmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.