Genç Ozanlardan “resital”, Başkan Polat’tan “ela gözlüm”

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla aynı sahneyi paylaşan 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu “Genç Ozanlar Korosu” izleyenleri büyüledi. Koro; her bölgeden seslendirdiği parçalarla türkü sevenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Mehmet Öksüzer ve Derya Denizoğlu’nun da şiirler okuduğu gecede, Belediye Başkanı H.Ali Polat programa katılanlara gümüş çerçeve hediye etti. Gecenin sürprizi ise Belediye Başkanı H.Ali Polat’ın “ela gözlüm” isimli türküyü söylemesi oldu. Başkan Polat, konuşmasını yaparken Vali Kerem Al’ın, “başkanın sesi çok güzel, ilk türküyü o seslendirsin” isteği, Başkan Polat tarafından karşılıksız bırakılmadı. Başkan Polat, “Ela Gözlüm” adlı türküden birkaç mısra okuyunca, salondan alkışlar yükseldi.

Genç Ozanlardan “resital”, Başkan Polat’tan “ela gözlüm”

   Genç Ozanlardan “resital”, Başkan Polat’tan “ela gözlüm”Daha önce Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla aynı sahneyi paylaşan 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu “Genç Ozanlar Korosu” izleyenleri büyüledi. Koro; her bölgeden seslendirdiği parçalarla türkü sevenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Mehmet Öksüzer ve Derya Denizoğlu’nun da şiirler okuduğu gecede, Belediye Başkanı H.Ali Polat programa katılanlara gümüş çerçeve hediye etti. Gecenin sürprizi ise Belediye Başkanı H.Ali Polat’ın “ela gözlüm” isimli türküyü söylemesi oldu. Başkan Polat, konuşmasını yaparken Vali Kerem Al’ın, “başkanın sesi çok güzel, ilk türküyü o seslendirsin” isteği, Başkan Polat tarafından karşılıksız bırakılmadı. Başkan Polat, “Ela Gözlüm” adlı türküden birkaç mısra okuyunca, salondan alkışlar yükseldi.

Öğrencilere birer belge veren Vali Kerem Al, çok nadir oluşacak olan Genç Ozanlar korosunun ilimizde olması sanat adına büyük bir kazançtır, dedi.Öğrencilere birer belge veren Vali Kerem Al, “çok nadir oluşacak olan Genç Ozanlar korosunun ilimizde olması sanat adına büyük bir kazançtır.” Dedi. Vali Al, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlimizde sosyo ekonomik gelişmelerin yanında kültürel açıdan yeni gelişmelerin olması, hele de bu koronun bizleri Halk Müziği ile buluşturması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu koronun oluşmasında emeği geçen 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü ve idarecilerini, eğitimlerini gerçekleştiren Erdoğan Şahinoğlu’nu, saz ve ses üstadı olmaya aday öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.”

Genç Ozonlar Korosu gece sonunda toplu fotoğraf çektirdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bayburt Valisi Kerem Al’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay İkrami Özturan, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, daire müdürleri, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Akyüz yaptı. Akyüz, şunları söyledi:

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla aynı sahneyi paylaşan 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu “Genç Ozanlar Korosu” izleyenleri büyüledi.“Biliyorsunuz ki kültür; milletleri millet yapan ana öğelerden biridir. Türkülerimiz de onun şah damarıdır. Milletimiz sevdasını, aşkını, gurbetini hatta sevgiliye sitemini dahi türkülerle dile getirmiştir. Türkülerimiz; bazen Kütahya’nın pınarları gibi akışır, bazen de mert dayanır namert kaçar, meydan gümbür gümbür denir diye haykırır. Bu haykırış Ege de zeybek, Orta Anadolu’da bozlak, Gaziantep’te barak, Erzurum’da tatyan, Bayburt’ta ise “Vardım ki yurdumdan ayağ göçürmüş” diyerek, iş aş yüzünden yurttan yapılan göçün ifade edildiği mistik bir derinlikle nağmeleşir.


Onun için biz de hep kendimizi söylemişiz türkülerde. Türküyle yatmış, kalkmış, onunla yunmuş arınmışız. Hâsılı insanımızın duygu ve düşüncelerinin dile gelme aracı olmuş türkülerimiz. Halkımızın yaşama mücadelesinin dile ve tele yansımasını sağlayan bir ayna, milletimizin gönül bahçesinin gülleridir türkülerimiz.”

Genç Ozanlar korosuna bu program için destek veren Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat ise şunları söyledi:

Başkan Polat, “Ela Gözlüm” adlı türküden birkaç mısra okuyunca, salondan alkışlar yükseldi.

“Türkü sadece bir müzik türü değildir. Türküler romanımız, hikâyemiz, tarihimizdir. Tarihi kitaptan okuma alışkanlığı olmayan milletimiz için türküler çok önemli yer tutar. Türkülerin dilini çözmeden, bu topraklarda yaşayan insanlarımızın ruh halini çözmemiz imkânsızdır. Onun için ‘türkü bilmeyen Türk’ü bilemez, anlamaz.’ Bu nedenle, 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu Genç Ozanlar Korosunu, eğitmenleri Erdoğan Şahinoğlu ve öğrencilerimizi kutluyorum. Belediyecilik sadece fiziki anlamda düzenleme, temizleme işlerini yürütmekle kalmayıp, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma ve yaşatma görevidir de. Bu bilinçle tarihe ve kültüre her türlü desteği vereceğimizi beyan ediyorum.”

Uzun süre hafızlardan silinmeyecek gece, Genç Ozanlar ile protokolün toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraflar:

Fatih Mehmet Özcan

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.