Baksı Müzesi’nde ilk sergi, ilk heyecan

Bayburt Postası - Ressam Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde Türkiye'nin en önemli ve en etkili sanat merkezlerinden biri olmaya aday olan Bayburt Baksı Müzesi, ilk sergisine önceki gün ev sahipliği yaptı. Murat Morava, Esra Aliçavuşoğlu ve Ahmet Güneştekin'in Baksı Müzesi'nde sanatseverlerle buluştuğu “Ustalarla Güneşin İzinde” isimli sergi, kalabalık bir davetli grubunun katıldığı törenle açıldı. Açılışa Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Aydıntepe Kaymakamı Fatih Baysal, Baksı Köyü sakinleri ve Bayburt’tan gelen sanatseverler katıldı.

Baksı Müzesi’nde ilk sergi, ilk heyecan

Baksı Müzesi’nde ilk sergi, ilk heyecanBayburt Postası - Ressam Prof. Hüsamettin Koçan önderliğinde Türkiye'nin en önemli ve en etkili sanat merkezlerinden biri olmaya aday olan Bayburt Baksı Müzesi, ilk sergisine önceki gün ev sahipliği yaptı. Murat Morava, Esra Aliçavuşoğlu ve Ahmet Güneştekin'in Baksı Müzesi'nde sanatseverlerle buluştuğu “Ustalarla Güneşin İzinde” isimli sergi, kalabalık bir davetli grubunun katıldığı törenle açıldı. Açılışa Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Aydıntepe Kaymakamı Fatih Baysal, Baksı Köyü sakinleri ve Bayburt’tan gelen sanatseverler katıldı.

Baksı Müzesi'ne ilk kez gelenler, müzeye hayran kaldı...Açılış sırasında bir konuşma yapan Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, “Bayburt’un şehir merkezinden oldukça uzak bir köyü olan Baksı Köyü’nde Bayburt’un yetiştirdiği bir sanatçının bütün birikimiyle meydana getirdiği bu gerçek üstü mekanda böylesi güzel bir sergiye ev sahipliği yapmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu sergiyi, bu mekanı Bayburt’ta gelenekselle modernizeyi bir araya getiren bir olgu olarak görüyorum. Bu anlamda Bayburt’a ve sanata katkısının büyük olacağına inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise “Böylesine güzel bir yerde sanatçılarla ve sanatın içinde bulunmaktan çok memnunum. Hüsamettin Koçan Hocamı dinlerken şu aklıma geldi. Güzel bir söz vardır. Gemilerin karadan yürütüleceğine inanması, binlerce Mehmet arasından, bir tane Fatih Sultan Mehmet yarattı. İşte burada tüm zorluklara rağmen dağın tepesinde bir yer yapabilmek içinde sanatçının iç dünyasına girebilmek gerekiyor. Gerçekten olağanüstü bir mekan. Ben hocamı tekrardan kutluyor ve kendisini en küçük vilayetin, en büyük sanatçısı olarak ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Ustalarla Güneşin İzinde isimli sergi, kalabalık bir davetli grubunun katıldığı törenle açıldı... Baksı köyü sakinleri ve sanatseverler sergide yer alan tüm eserleri ilgiyle izledi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.