Doğup büyüdüğü Kutluerler Konağı’nın hikâyesini anlattı 

Bayburt Belediyesi tarafından 2018 yılında kamulaştıran Kutluerler Konağı, geçtiğimiz ay içerisinde Şair Zihni’nin hattat oğlu Ahmet Revayi’nin isminin anıldığı Hüsn-i Hat Müzesi olarak hizmet vermeye başladı. 

Doğup büyüdüğü Kutluerler Konağı’nın hikâyesini anlattı 

Bayburt Postası - Müzeyi ziyaret edenler arasında Kutluerler Konağı’nda doğup büyüyen Rabia Kutluer de vardı. Kutluer, birçok anısının canlandığı müze ziyaretinde konağın 65 yılı bulan hikâyesinden kesitler anlattı.

1955 yılında başlanan ve 3 yılda tamamlanan konakta çok kıymetli anılarının olduğunu ifade eden Rabia Kutluer, evin bölümlerinden ve yaşanmışlıklardan bahsetti. 

Konağın her bir tarafının kendisine babaannesini hatırlattığını ifade eden Kutluer, en çok da bayram sabahlarının özlemini çektiğini belirtti. 

Bayram sabahları mahalleden komşular geldiğini, kapıdan her girene ikramlar yapıldığını söyleyen Kutluer, babaannesinin büyük kazanlarda tatlı çorba pişirdiğini, tepsi tepsi baklavalar, börekler yaptığını, dedesinin mahalleden elini öpmek için gelenlere bayram harçlığı verdiğini anlattı.   

Şuanda Ahmet Revayi heykelinin bulunduğu bölümün banyo ve yüklük olarak kullanıldığını, sofada kuzenleri ile oyunlar oynadıklarını, babaannesinin bebeklerine yatak, yorgan diktiğini, halasının da bunları işlediğini anlatan Kutluer, müzeyi gezerken duygu dolu dakikalar yaşadı. 

Henüz mahalle odalarının yapılmadığı zamanlarda büyük odanın mahalle odası işlevi de gördüğünü ifade eden Kutluer, karşısında hamam, yanında cami bulunan konağın birçok misafire, kimsesize kapılarını araladığını aktardı. 

Kutluer, üç kuşağın huzur içinde yaşadığı konağın müzeye çevrilmesinden dolayı aile olarak mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.