Bu da Bayburtlu Pala!

10 yıl önce bırakmaya başladığı bıyıkları 75 santime ulaşan Bayburtlu Pala Bayram Aslanhan, her gün bakım yaptırdığı bıyıklarının masrafını yüklenecek sponsor arıyor...

Bu da Bayburtlu Pala!
Bayburt Postası - Bayram Aslanhan 10 yıl önce uzatmaya karar verdiği bıyıklarının bakımı için sponsor arıyor. Uzun yıllar minibüs şoförlüğü yaptıktan sonra emekliye ayrılan Bayram Aslanhan, dede ve babasından gördüğü aile geleneğini sürdürdüğünü söylüyor. 

10 yıl önce bırakmaya başladığı bıyıkları 75 santime ulaşan Aslanhan, her gün bakım yaptırdığı bıyıklarının masrafını yüklenecek sponsor aradığını söyledi. 

Her gün bakım yaptırdığı bıyıklarının aylık masrafının 300 lirayı bulduğunu söyleyen Bayram Aslanhan, “Bayburt eski Valisi Kerem Al zamanında valilikten destek almıştım ama ondan sonra daha alamadım. Belediye Başkanımızda bir toplantıda söyledim, 'sen bıyık bırakacaksın, cezasını da bize mi keseceksin' dedi. Bana göre bu da bir kültür ve destek vermeleri lazım” diye konuştu.  

Türkiye’de 6 kişiden biri olduğunu, Karadeniz Bölgesini ise tek başına temsil ettiğini belirten Aslanhan, 2013 Şubat ayında Moskova’da gerçekleşen Bıyık Festivali için davet aldığını ama evraklar yetişmediği için katılamadığını belirtti.  

Bayburt’ta bıyıklarının ilgi gördüğünü ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin olduğunu söyleyen Aslanhan, “Bir gün Trabzon’da geziyorum. Üniversite hocası bir profesör gelip fotoğraf çekildi ve kendi internet sayfasında paylaştı. Altına da ‘Trabzonlu Pala’ diye yazdı. Ben aynı zamanda Karadeniz Bölgesini de temsil ediyorum” diye konuştu.

Bayram Aslanhan’ın yaklaşık 5 yıldır hemen hemen her gün uğradığı Kuaförü Şeref Şık ise, Aslanhan’ın bıyıklarına her gün yarım saat kadar bakım yaptığını ve özel bakım seti olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dilruba 10 yıl önce

Bu ne saçma bir haber. Devletin başka işi yokmuş gibi senin büyüttüğün bıyıklarına para mı verecek? Ne fakirler, ne yoksullar ne evsizler var. Bırakta senin kılına verecek parayı o aileler için harcansın ... Yazık valla nereye gidiyoruz biz...

Avatar
Hayda 10 yıl önce

Zoruna Bak ...Rabbim akıl fikir versin..

Avatar
Mehmet Akif Seyhan 10 yıl önce

Baba Bayram

Avatar
Y. 10 yıl önce

Helal olsun dayıma, devlet trilyon dolarları yedi kimsenin sesi çıkmadı, senin bıyıkların millete niye batıyor anlamadım

Avatar
Cafer Aslanhan @Dilruba 10 yıl önce

Onlarada devlet baban versın dılruba .. hem de bu sacmalık tan senı ilgilendiren bı husus yok...

Avatar
Nur 10 yıl önce

Senin çok mu hoşuna gjdiyor cafer